5 decembrie 2017

Ziua Voluntariatului la Palatul Copiilor

0 Comentarii
Sala de teatru de la Palatul Copiilor Bacau a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de elevi care a luat parte la concursul interdisciplinar intitulat “Voluntar pentru padure”, organizat cu prilejul Zilei Internationale a Voluntariatului.  Elevi din 24 de școli băcăuane, 6 județe ale țării precum și de la un colegiu bulgar au realizat prezentari tematice, filme, postere stiintifice sau afise despre pădure, despre actiuni de voluntariat de mediu. Au pus astfel în valoare importanța pădurii în viața noastră și multiplele sale funcții aducătoare de beneficii.
Lucrările realizate precum și creațiile plastice expuse au înfrumusețat ambianța prin colorit și persuasiunea mesajelor, punând în valoare importanța acestei forme de voluntariat, adesea umbrită de celelalte forme de voluntariat - considerate de o mai mare importanță, practicate cu mai mult entuziasm de semenii noștri.
Premiile au fost asigurate de Directia Silvica Bacău, care a participat prin reprezentanți și la jurizarea lucrărilor. Parteneriatul realizat cu Colegiul ”Grigore Antipa” din Bacău a adus evenimentului un plus de savoare. Elevii de la profilul ”Turism și alimentatie” au realizat produse de cofetărie având ca materie primă ingrediente produse de pădure și realizate in diferite forme specificepădurii, degustate cu plăcere de participanții la concurs.
Prin activitatea de astăzi am ținut să evidențiem faptul că pădurea este un ecosistem complex ce aduce în viața noastră nenumărate beneficii iar voluntariatul de mediu este necesar pentru păstrarea echilibrului la nivel global, pentru conservarea biodiversității tuturor ecosistemelor. Practic, prin acest concurs elevii și-au însușit noi cunoștințele, au dezvoltat atitudini pozitive față de mediu,și- au consolidat competențele artistice cât și cele de utilizare a noilor tehnologii prin realizarea de materiale audio-video cu aplicații educaționale moderne, din registrul uneltelor web 2.0 puse la dispoziție pe internet cu generozitate de diverșii creatori de aplicații. Adică au învățat în manieră nonformală noțiuni utile pentru parcursul lor ulterior.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu