18 februarie 2018

Mesajul Meu Antidrog

0 Comentarii

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, lansează la nivelul judeţului Bacău, ediţia a XV–a a concursului „Mesajul meu antidrog”.
            Concursul se desfăşoară în intervalul februarie-aprilie 2018, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din judeţul Bacău.
Pentru anul şcolar 2017-2018, tema concursului este: Pot altfel  şi se desfăşoară pe următoarele secţiuni : 1) film scurt metraj, spot; 2) eseu literar; 3 ) arte vizuale și 4) sport. Criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.
            Scopul proiectului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.
Comunicat de presă
 
            Obiectivele specifice ale concursului urmăresc dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, precum şi creşterea influenţei factorilor de protecţie pentru evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool, tutun şi droguri.
„Mesajul meu antidrog” reprezintă un proiect de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog, un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile de învăţământ şi un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ, contribuind, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoase în rândul acestui segment de populaţie.
            Parteneri în acest proiect, la nivel local, alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, sunt Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu