18 aprilie 2018

Jandarmii alături de programul Job Shadow Day

0 Comentarii

            
În urma solicitării Liceului Teoretic “Spiru Haret” din Moinești, miercuri, 18 aprilie, jandarmii din cadrul Detaşamentului Moinești au deschis porțile si au  desfăşurat o activitate informativ-preventivă.
            Scopul activităţii desfăşurate a fost de sprijinire a elevilor şi a profesorilor în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi în menţinerea unui climat de ordine şi linişte socială necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ. În acest sens, jandarmii i-au informat asupra rolului, importanţei şi locului Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică, au instruit elevii şi personalul didactic în vederea recunoaşterii faptelor antisociale şi asupra modului de sesizare a acestora celor în drept, i-au informat cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care elevii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori.
             Vizitatorii au avut ocazia să se familiarizeze cu misiunile şi atribuţiile instituţiei precum şi cu modul în care jandarmii acţionează in misiunile cotidiene și au vizitat spaţiile în care jandarmii îşi desfăşoară activitatea (birouri, cluburi , săla de sport).
              Au fost amenajate standuri expoziţionale cu materialele şi mijloacele de intervenţie din dotarea jandarmilor.
            Acest program are ca scop orientarea în carieră a viitorilor absolvenți de liceu , oferindu-le posibilitatea ca, pe parcursul unei zile, să fie umbra unui angajat dintr-o instituție, pentru a se familiariza cu aceasta și pentru a înțelege diversele opțiuni de carieră.
              Activitatea a avut o altă modalitate de abordare, mult mai apreciată de elevi, iniţiindu-se discuţii într-o manieră deschisă pe subiectele de interes prezentate, în scopul familiarizării tinerilor cu rolul şi atribuţiile jandarmeriei băcăuane, cu misiunile din domeniul asigurării ordinii şi siguranţei publice, dând astfel acestei întâlniri un caracter interactiv şi mai puţin formal.
    Pe lângă aceste aspecte, tinerilor le-a fost prezentată oferta educaţională a instituţiei şi posibilitatea acestora de a urma o carieră militară. De asemenea au fost distribuite pliante şi le-au fost prezentate instituţiile de învăţământ militar pe care le pot urma, precum şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu