12 aprilie 2018

Lucrari de modernizare la sectiile Medicina interna, Neurologie si ORL-Oftalmologie Spitalul Municipal Onesti

0 Comentarii
Sănătatea băcăuanilor reprezintă o prioritate pentru conducerea Consiliului Județean Bacău. Acest fapt a fost demonstrat încă o dată joi, 5 aprilie 2018, la Spitalul Municipal ”Sfântul Ierarh Dr. Luca” Onești, unde au fost inaugurate secțiile de Medicină internă, Neurologie și ORL – Oftalmologie, secții care nu au beneficiat până acum de nici un fel de lucrări de modernizare și reabilitare.
La festivitatea de inaugurare au fost prezenți senatorul Dragoș Benea, deputatul Ionel Floroiu, subprefectul județului Bacău Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Sorin Brașoveanu și primarul municipiului Onești Nicolae Gnatiuc.
Investiția, în valoare totală de 1.107.250 Euro, din care 1.020.986 Euro reprezentând lucrări de construcții-montaj aferente lucrărilor de modernizare, a fost realizată în baza asocierii Județului Bacău cu Municipiul Onești aprobată prin Hotărârea Consiliului județean nr. 10/23.01.2014, respectiv Hotărârea Consiliului Local Onești nr. 8/30.01.2014. 
Investiția a fost finanțată în proporție de 90% de către Consiliul Județean Bacău, cu excepția documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a expertizelor și a altor studii de fundamentare,  puse la dispoziție cu titlu gratuit prin grija Consiliului Local Onești.
Lucrările de intervenție care au fost realizate au vizat modernizarea infrastructurii medicale pentru îndeplinirea exigențelor minime necesare în vederea obținerii acreditării de către Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor.
Suprafaţă totală construită desfășurată supusă modernizării este de 2.943,88 mp, din care:
- Suprafaţă construită Secția Medicină internă (capacitate de 66 paturi): 1.340,16 mp 
- Suprafaţă construită Secția Neurologie (capacitate de 47 paturi): 801,86 mp 
- Suprafaţă construită Secția ORL - Oftalmologie (capacitate de 38 paturi): 801,86 mp 
Lucrările de proiectare au fost efectuate de către SC VANEL EXIM SRL BACĂU și realizate de către firma de construcții SC CONEST SA IAȘI.
Prezent la inaugurare, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a declarat: ”O nouă investiție în sănătate a prins contur aici, la Onești, grație unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bacău și Primăria municipiului Onești. Acest proiect a fost demarat în ianuarie 2014, pe când la conducerea Consiliului Județean se aflau actualii parlamentari Dragoș Benea și Ionel Floroiu. Am avut de parcurs mai multe proceduri, contestații, îmi amintesc că abia acum un an am semnat Contractul de  execuție, iar pe 9 mai 2017 s-a dat Ordinul de începere a lucrărilor. Nu este prima investiție de acest gen realizată la această unitate medicală, anul trecut am inaugurat Compartimentul de Primiri Urgențe. Sunt mulțumit de standardul lucrărilor executate și sper ca personalul medical să dea dovadă de o atitudinea corespunzătoare pentru a crește calitatea actului medical”. 
Senatorul Dragoș Benea a făcut un arc peste timp amintind că ultima sa prezență în această sală a fost în iunie 2016, ”când am consemnat un moment important în viața Oneștiului. A fost un moment care a pus punct unei administrații gălăgioase și mai colorate, atunci am pus borna zero pentru o administrație onestă, mai puțin gălăgioasă și mult mai eficientă. Toți cei care ne vedeți aici suntem oameni de cuvânt, evenimentul de astăzi este un nou episod din acest lung serial. Oneștiul, încet și sigur intră pe un făgaș administrativ onest și eficient. Sănătatea a fost, este și va rămâne o prioritate pentru Consiliul Județean. Alături de investițiile realizate aici stau mărturie proiecte pe care ni le propunem să le realizăm la Spitalul Județean de Urgență Bacău, Spitalul de Urgență de la Moinești și Spitalul Orășenesc din Buhuși”.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu