29 aprilie 2018

Orange România si Junior Achievement sustin educația digitală prin lansarea unui nou modul de “blended learning“ pentru elevi

0 Comentarii
500 de liceeni din București, Cluj-Napoca și Timișoara vor beneficia în mod gratuit de educație pentru orientare profesională, prin intermediul modulului Profesii digitale, dezvoltat ca parte a programului național JA de orientare profesională.
Conceput pentru a-i ghida în alegerea carierei potrivite și a-i ajuta să-și dezvolte și să exerseze abilitățile și competențele considerate importante pentru obținerea unui loc de muncă în domeniul IT,  modulul bazat pe sistemul de blended learningdezvoltat de Junior Achievement (JA) România în parteneriat cu Orange România susține importanța educației digitale, facilitând accesul elevilor la resurse de învățare moderne și interactive.
Modulul Profesii digitale promovează învățarea de tip blended, în care utilizarea mijloacelor didactice obișnuite se combină cu utilizarea resurselor digitale și accesarea informațiilor folosind tehnologia. Această metodă  asigură o memorare mai bună a conținutului de către elevi și o  participare mult mai activă a acestora. Modulul conține și aplicația interactivă CrossKnowledge, aceasta fiind accesibilă oricând de pe dispozitive mobile, atât în clasă, cât și în afara spațiului școlar, deschizând noi oportunități de învăţare şi socializare alături de prieteni și familie. În plus, elevii au acces la resurse educaționale cu feedback instant, așa cum sunt testele pentru auto-cunoaștere și identificarea abilităților, dar și studiile de caz dedicate despre profesii actuale în domeniul IT și tehnologie, învățând cum să pregătească un portofoliu personal.
“De 20 de ani, Orange susţine domeniul educaţiei din România, prin programe ce asigură copiilor şi tinerilor resursele necesare pentru profesiile pe care şi le aleg. Educaţia este cea care pune bazele  viitorului, iar acum, tendinţele actuale previzionează un viitor digital. Astfel, ne bucurăm că putem susţine iniţiativa Junior Achievement de a ajuta elevii să înveţe despre profesii digitale şi despre competenţe necesare pentru a urma astfel de cariere,” a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager, Orange România.
În contextul în care unul din patru tineri români nu merge la studii și nici nu are un loc de muncă (conform datelor publicate recent de Eurostat), nevoia de adaptare la schimbare și de găsire a conexiunilor dintre școală/așteptările tinerilor și viața reală/cerințele angajatorilor se simte astăzi din ce în ce mai acut. De aceea este foarte important ca elevii să înțeleagă din timp de ce este necesar să-și continue studiile, să-și descopere pasiunile și să se folosească de toate oportunitățile educaționale care li se pun la dispoziție.
Activitățile educaționale ale modulului Profesii digitale sunt disponibile profesorilor şi părinţilor înscrişi în programul Junior Achievement, şi se vor derula în licee, sub îndrumarea cadrelor didactice. Componenta learning by doing va fi susținută prin implicarea consultanților voluntari Orange (vizite la clasă, webinar și vizite ale elevilor în companie), care le vor împărtăși elevilor din experiența lor profesională pentru a-i ajuta să-și formeze abilitățile și competențele specifice necesare pentru construirea unei cariere de succes.
„Prin acest proiect, dorim să aducem în fața profesorilor și elevilor instrumente moderne de lucru la clasă. Elevii vor găsi conținutfolositor pentru viitor și vor afla despre provocările de pe piața muncii. Prin interacțiunea cu voluntarii din Orange România și utilizarea resurselor educaționale, elevii vor face pași constructivi pentru înțelegerea caracteristicilor profesiilor digitale”, declară Ștefania Popp, Director Executiv, Junior Achievement România.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu