12 aprilie 2018

PET CAP - Creativitate de Luna Padurii

0 Comentarii
In data de 11 aprilie 2018 incepand cu ora 14 in Piata Tricolorului Palatul Copiilor Bacau și Asociatia Vernal au organizat cea de a V a editie a concursului judetean de educatie ecologica si de dezvoltare a creativitatii la elevi intitulat "PET CAP - Creativitate de Luna Padurii". Sunt inscrisi in concurs un număr de 250 de elevi provenind din 22 de scoli ale municipiului Bacau si Onesti dar si din zonele rurale ale judetului (comunele Balcani, Blagesti, Vultureni, Frumoasa, Racaciuni, etc). S-au intrecut in a crea mozaicuri de dimensiuni impresionante (3x3 m), din capace de PET pe tema "Anul Centenar" elevi cu varste de la 5 la 18 ani, evaluati pe categorii de varste. Cei mai creativi/merituosi concurenti vor fi recompensati cu premii oferite de Directia Silvica Bacau.
In paralel cu activitatea de creatie, pe scena amplasata in piateta de catre Primaria Bacau au evoluat elevi înscriși la cercurile de muzică ușoară, muzică populară, teatru, dans de la Palatul Copiilor Bacau.
La finalul activitatii, capacele multicolore au fost donate in beneficiul unei cauze umanitare. O adolescenta grav bolnava va beneficia de o interventie chirurgicală în China prin valorificarea capacelor colectate ce vor fi trimise unei firme de reciclare spaniola. Alti sustinatori ai evenimentului sunt: ISJ Bacau, APM Bacau, Banca Transilvania.

Evenimentul se dorește a fi un semnal de alarmă cu privire la creșterea numarului de ambalaje de tip PET utilizate de fiecare familie și se vrea a fi un îndemn la colectarea selectivă a tuturor deșeurilor, pentru o reciclare avansată a acestora.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu