20 iunie 2018

Anul scolar 2017-2018, reper important în activitatea jandarmilor

0 Comentarii

   
În anul școlar 2017 – 2018 , Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău a organizat şi desfăşurat misiuni specifice pe linia menținerii unui climat de siguranță, precum şi a prevenirii și combaterii faptelor antisociale, la instituțiile școlare de pe raza județului Bacău.
   Jandarmii au avut peste 300 de întâlniri cu elevii și cadrele didactice, în cadrul proiectelor Jandarmul- prietenul care la nevoie se cunoaște!, Școală în siguranță!, Adolescență fără violență!,  elevii primind sfaturi de la oamenii legii despre modalitățile de prevenire a violenței și a altor fapte contravenționale sau de natură penală,  fiind distribuite peste  5000 de pliante.
   Împreună cu partenerii de proiecte şi de acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, a combaterii absenteismului  şcolar sau alte situaţii de acest gen au fost desfăşurate  o serie de acţiuni în acest domeniu, astfel: 
-participarea la activitățile de deschidere a noului an școlar la unitățile de învățământ preuniversitar ;
-acţiuni de patrulare executate independent, in zona apropiată instituţiilor de învăţămînt preuniversitar în special pe perioadele de afluire/defluire la şi de la şcoală a elevilor şi cadrelor didactice;
-asigurarea ordinii publice pe timpul desfăsurării examenelor de evaluare anuală;
-asigurarea ordinii publice pe timpul desfăsurării examenelor de Bacalaureat la centre de examinare și la centre de corectare;
-activităţi preventiv-educative organizate și desfășurate pe timpul orelor de dirigenţie sau pe timpul şedinţelor cu părinţii, în cadrul cărora vor fi prezentate subiecte cu tematicii diverse („FII CONŞTIENT, NU DEPENDENT! ”, „DROGURILE-DRUM CU SENS UNIC!”, „JANDARMUL-PRIETENUL CARE LA NEVOIE SE CUNOAŞTE !”, ,,ADOLESCNŢĂ, FĂRĂ VIOLENŢĂ !’’  ,,FII INTELIGENT, NU VIOLENT !’’ ,,FII TU, NOI TE APRECIEM !’’  ,,SELECTAŢI-VĂ CU ATENŢIE ANTURAJUL !’’, ,, VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ !’’, ,,VIOLENŢA NU AJUTĂ, AI CURAJ SĂ SPUI NU !’’ etc.).
În perioada anului școlar 2017 – 2018, în zona instituțiilor de învățământ au fost aplicate un număr de 125 sancțiuni contravenționale din care 72 amenzi în valoare de 15350 lei și 53 de avertismente scrise.
***
Pentru că s-a încheiat anul școlar și elevii vor intra într-o binemeritată vacanță, le adresăm părinților următoarele recomandări: 
- Învățați copiii cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asigurați-vă că aceștia vă cunosc numele complet, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu!
- Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!
- Învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!
- Învăţaţi-i că, în cazul în care se pierd, nu trebuie să încerce singuri să vă caute!
- Dacă s-au pierdut, învăţaţi-i să apeleze la un jandarm/poliţist, salvamar, o vânzătoare sau un adult însoţit de un copil!
- Învăţaţi-i să spună cuiva în care au încredere dacă se simt speriați sau ameninţați!
- Asiguraţi-vă că vor spune intotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, le cer să-i însoţească!
  -În cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil la numărul unic de urgenţă 112!”.
În speranţa că acest minim de reguli preventive vor fi însuşite şi adoptate, nu ne rămâne decât să le urăm tuturor elevilor o vacanţă plăcută şi plină de distracţii !

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu