23 iunie 2018

Politistii băcăuani au discutat cu elevii în cadrul Programului „Scoala Sigurantei Tedi”

0 Comentarii
Pe parcursul anului şcolar 2017-2018, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfăşurat activităţi preventive alături de elevii de şcoală primară.
În cursul anului școlar 2017 – 2018 s-a derulat cea de-a treia ediție a Programului national ”Școala Siguranței Tedi”.
Programul a fost implementat de Poliția Română în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu firma Maspex România SRL. Scopul programului a fost acela de a informa elevii din clasa I asupra potențialelor pericole specifice vârstei lor și de a le furniza soluții pentru gestionarea acestora.
În acest sens, pe parcursul întregului an școlar polițiștii de prevenire, sprijiniți de cei de la rutieră și ordine publică au organizat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, peste 80 de sesiuni de informare, concursuri și desene tematice la peste 50 de școli din județul Bacău.
În cadrul acestor activităţi, elevii alături de poliţişti au desfășurat jocuri de rol, demonstrații referitoare la circulaţia pe drumul public și au vizionat materiale video și spoturi de prevenire a accidentelor de circulație.
Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere şi au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, copiii înţelegând necesitatea şi importanţa respectării regulilor de circulaţie.
În cadrul activităţilor informativ- preventive dedicate elevilor au fost abordate şi alte teme precum prevenirea disparițiilor, siguranța în locuință, comportamentul preventiv la școală, relațiile cu colegii, siguranța la locul de joacă și în vacanță.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu