1 iunie 2018

Ziua copilului serbată la Centrul de zi „Sf. Arhanghel Rafail” Holt

0 Comentarii
În după-amiaza zilei de 31 mai, copiii înscrişi la activităţile Centrului de zi pentru copii ,,Sfântul Arhanghel Rafail” Holt, au avut parte de o surpriză neaşteptată cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, cei mici au avut parte de o zi diferită faţă de programul obişnuit al Centrului. 
Micuții au ascultat cu interes cateheza cu titlul: ,,Unitatea familiei, expresie a unităţii Sfintei Treimi”, cateheză ce face parte din programul catehetic ,,Ca toţi să fie una în Hristos Domnul!”. Acest program educativ face parte din cadrul Proiectul Eparhial ,,Cateheze în parohii” (ediția a IV-a), și este derulat cu prilejul „Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi al Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri de la 1918".
Delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru acţiunea cultural-catehetică de la Holt a fost părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial pentru catehizare și tineret, din cadrul sectorul cultural al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
,,Unirea sacramentală cu Hristos este temeiul unităţii familiei creştine. În această ambianţă liturgică, pruncii sunt primiți ca dar al Sfintei Treimi oferit iubirii celor doi soţi” a fost concluzia cuvântului susţinut de părintele inspector.
         Părintele Adam Iulian Vasile, coordonatorul activităţilor Centrului de zi de la Holt, a mulţumit invitatului special, părintelui Daniel Ionel Marari, cadrelor didactice de la Şcoala Holt şi tuturor celor care sprijină, în diverse moduri, activitatea Centrului.
„Beneficiem de sprijinul multor persoane cu suflet mare, de sprijinul Primăriei Letea Veche, de sprijinul cadrelor didactice, dar şi de sprijinul a diverşi sponsori şi voluntari în anumite momente mai importante ale anului. Considerăm că prin acest sprijin pe care Biserica noastră străbună, parohia noastră, îl oferă, se pune umărul nu doar la propovăduirea adevărului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ci şi la ajutorarea materială efectivă a celor aflați în diverse situaţii de risc (abandon şcolar, sărăcie, familii monoparentale, părinţi plecaţi în străinătate etc.), cum sunt majoritatea cazurilor copiilor înscrişi la Centrul nostru de zi”, a precizat părintele paroh de la Holt, preot Adam Iulian Vasile.
La final, copiii au pictat tematic, au desenat pe asfalt şi au cântat imne patriotice şi cântări specifice bucuriei de care s-au împărtăşit. A primit fiecare câte un pachet cu dulciuri, îngheţată şi suc din partea organizatorilor evenimentului.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu