27 iunie 2018

Ziua Internationala de Luptă Împotriva Traficului si Consumului Ilicit de Droguri

0 Comentarii

În fiecare an, pe data de 26 iunie se marchează Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri. Agenţia Naţională Antidrog, precum şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se alătură organismelor internaţionale în marcarea acestei zile.
            Agenţia Naţională Antidrog, în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, şi-a asumat misiunea de dezvoltare, promovare şi implementare, într-o manieră integrată, unitară şi continuă, a răspunsului din domeniul de referinţă menţionat, în deplin acord cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului, promovând mesajul propus de UNDOC (United Nations on Drugs and Criminality) în anul 2016 „Întâi ASCULTĂ!”.
            „Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i crește sănătos şi în siguranţă!” - este un mesaj care se adresează în principiu adulților - părinți, lucrătorilor din domeniul social, medical, cadrelor didactice, şi care are în prim plan promovarea ascultării şi implicării active a acestora în viața copiilor şi adolescenților. 
            Agenţia Naţională Antidrog vine în acest an în sprijinul tinerilor prin campania „#PotAltfel” un model de comportament pozitiv, ţinând cont de cel mai consumat drog în Europa la ora actuală. Astfel, la nivelul judeţului Bacău, Agenţia Naţională Antidrog, organizează în perioada 26 -27.06.2018 o serie de activităţi menite să marcheze această zi. Astfel în zilele de 26 şi 27 iunie, la Centrul Mozaic aparţinând Fundaţiei de Sprijin Comunitar Bacău, se vor derula activităţi de informare-educare-conştientizare adresate copiiilor şi adolescenţilor din cartierul Tache din municipiul Bacău care frecventează Atelierele de vacanţă organizate în cadrul Centrului Mozaic.
            De asemenea, în data de 26 iunie la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău va avea loc o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Serviciului de Probaţiune în vederea implementării programului „My Choice”, un program de intervenţie livrat de Serviciul de Probaţiune în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău şi care este destinat persoanelor consumatoare de droguri şi alcool aflate în supravegherea Serviciului de Probaţiune Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu