10 iulie 2018

Activităti de prevenire desfăsurate de jandarmi la Tabăra Scolară Sălătruc

0 Comentarii

Jandarmii băcăuani au desfăşurat activităţi specifice pe linia prevenirii şi conştientizării elevilor de la Tabăra Şcolară Sălătruc, în cadrul programului derulat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău pe această linie – „ADOLESCENŢĂ FĂRĂ DELINCVENŢĂ”.
O astfel de activitate a avut loc in data de 4 iulie 2018, la Tabăra Şcolară Sălătruc din localitatea Dărmăneşti, judeţul Bacău.
Reprezentanţi din cadrul structurii de prevenire a faptelor antisociale din unitate au prezentat elevilor şi cadrelor didactice aspecte referitoare la prevenirea violenţelor fizice de orice fel , a agresiunilor verbale precum şi a modului de acţiune în situaţii de pericol; copiilor li s-au explicat , pe înţelesul acestora, care sunt principalele atribuţii ale jandarmilor, cum trebuie să acţioneze în momentul în care au o problemă, cum pot apela serviciul 112 – Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi care este finalitatea apelului respectiv, cum trebuie să se comporte în diferite situaţii şi să solicite sprijinul jandarmilor, poliţiştilor sau altor persoane atunci când se află în pericol.
De asemenea au fost prezentate aspecte referitoare la consumul de substanţe etnobotanice, conştientizarea elevilor cu privire la efectele consumului de droguri, efectele nocive pe care le produc în mediul social precum şi importanţa participării la programe educative şi întâlniri interactive pentru adoptarea unui stil de viată sănătos.
La finalul discuţiilor conducerea instituţiei a mulţumit jandarmilor pentru participarea la această activitate şi pentru implicarea lor pe linia menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în zona taberei şcolare.
Având în vedere faptul că tabăra se organizează în fiecare an, copiii şi coordonatorii acestora au reînnoit invitaţia jandarmilor şi pentru ediţia următoare, apreciind activitatea, ca fiind una foarte reuşită.



0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu