19 iulie 2018

Primarul municipiului Bacău a solicitat demisia directorului tehnic al CRAB

0 Comentarii
 
„Solicit demisia directorului tehnic al CRAB deoarece eu consider că este inadmisibil ca în secolul XXI, cu mijloacele de care societatea dispune, umplerea cu apă a unei conducte să conducă la o nouă avarie la aceeași conductă, în aproximativ același loc. Dacă „tehnicienii” de la CRAB nu știu să umple cu apă o conductă, e cazul să plece acasă!”, a  cerut primarul municipiului Bacău, dl. Cosmin Necula, în cadrul conferinței de presă susținute în prezența conducerii Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB), imediat după informarea CRAB cu privire la producerea unei noi avarii la conducta de aducțiune de la Valea Uzului.
Situația fără precedent în Bacău, două avarii consecutive ce au determinat întreruperea alimentării cu apă potabilă a orașului de sâmbătă, 14 iulie, până joi, 19 iulie- data estimativă comunicată de către conducerea CRAB-, impune soluții de urgență pentru sprijinirea populației, ce au fost adoptate în cadrul sedinței  Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bacău, dar și răspunderea celor responsabili de situația creată.
           „Încă de sâmbătă, am urmărit îndeaproape modul în care a fost gestionată tehnic avaria la aducțiunea de apă, am dispus convocarea Cosiliului Local Bacau pentru adoptarea hotărârii  privind alocarea sumei de 150.000 lei în vederea asigurării apei potabile pentru populație,  însă am ales să nu fac declarații la cald, ci să aștept o informare oficială din partea CRAB cu privire la cauzele avariei, în condițiile în care aceasta s-a produs chiar pe tronsonul reabilitat al conductei, în zona Dărmănești..
Proiectul aducțiunii de apă a fost recepționat în 2011 și mă întreb, ca orice alt băcăuan de bună credință, ce fel de lucrări s-au realizat între 2008 – 2011 la aducțiune, de vreme ce tronsonul modernizat cedează astăzi atât de ușor”, a precizat primarul municipiului Bacău, dl. Cosmin Necula.
Directorul tehnic al CRAB a precizat că: „A fost o problemă legată de execuția conductei de aductiune a apei de la Valea Uzului și vom apela la experți pentru a putea trage o concluzie”.
În replică, primarul municipiului Bacău a declarat că va face toate demersurile necesare pentru ca cei responabili să răspundă pentru situația creată, pentru starea de disconfort a băcăuanilor.
Asta cu atăt mai mult cu cât, există suspiciuni rezonabile că după reparațiile executate la conductă, la începutul acestei săptămâni, umplerea cu apă s-a făcut la o presiune foarte ridicată, astfel încât conducta să cedeze din nou, iar starea de disconfort a băcăuanilor să fie prelungită prin apariția unei noi avarii care să ne priveze de apă.
„Voi sesiza organele în drept ale statului pentru a cerceta modul în care s-a făcut acest proiect și cum a ajuns un oraș reședință de județ să aibă apă cu porția, deși s-au investit zeci de milioane euro, bani europeni, în această aducțiune. Nu putem fi, la nesfârșit, victimele unor ticăloșii ce vin din trecut și pentru care nimeni nu a plătit încă.
Nu sunt vinovat pentru lucrarea prost făcută acum 8 – 10 ani, dar cred că cei vinovați trebuie să poarte, până la capăt, povara responsabilității acestui proiect defectuos, care ne dă acum atâtea bătăi de cap”, primarul municipiului Bacău.
În ceea ce privește proiectul Rezervei de apă a Bacăului, pe 20 iulie va fi stabilit un câștigător în licitația pentru  proiectarea și construirea Rezervei de apă a Municipiului Bacău, un proiect în valoare de peste 5 milioane euro, cu finanțarea asigurată de la Guvern și care, odată pus în funcțiune, va elimina problema alimentării cu apă în situații critice.
Am făcut tot ceea ce a ținut de mine pentru ca, într-un viitor apropiat, problema apei în municipiul Bacău să fie de domeniul trecutului. Soluția rezervei de apă, pe care am propus-o din 2016-2017, a fost convenită cu proiectanți de specialitate și este singurul mod în care Bacăul poate fi alimentat cu apă, din surse alternative, atunci când aducțiunea de la Valea Uzului cedează.
           Înțeleg și împărtășesc frustrarea băcăuanilor, dar injuriile nu rezolvă sub nicio formă problema spinoasă cu care se confruntă orașul nostru. La fel și postările „experților” în sisteme de alimentare cu apă, care-și imaginează pe Facebook „soluții” care de care mai rupte de realitate”, a conchis primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu