4 august 2018

Cinstire eroilor cazuti pentru apararea patriei

0 Comentarii
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, alături de primarul comunei Mănăstirea Cașin, Gabriel Apreotesei, a participat la sfinţirea monumentului Eroilor căzuţi pentru apărarea patriei în Războiul de Independenţă, în Primul şi Al Doilea Război mondial, martiri care au făcut jertfa supremă pentru ca fiinţa naţională să se păstreze peste veacuri. 
    La eveniment au fost alături de sătenii din comună, familia Jitea - familia care a susținut construirea monumentului -, prof. Vilică Munteanu, generalul Apostol și mulți alți invitați care au rostit alocuțiuni subliniind importanța gestului de cinstire a istoriei. ”Mă gândesc deseori că aceşti eroi care şi-au dat viaţa pentru hotarele patriei şi pentru libertatea neamului n-au făcut sacrificiul în van. Exemplul lor a servit drept stindard generaţiilor viitoare şi ne slujeşte şi nouă, celor de azi drept model pentru dăruirea şi munca în slujba semenilor”, a ținut să precizeze președintele Sorin Brașoveanu.
    A fost subliniat și sprijinul pe care Consiliul Județean Bacău îl acordă dezvoltării comunităților locale, fiind trecute în revistă, cu acest prilej câteva dintre investițiile care sunt acum în curs de implementare. Astfel, în acest an va avea loc recepţia pentru proiectul de „Modernizare drum de interes local Pârâul Dulce”, cu o valoare de peste 5 milioane de lei, finanţat prin prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală I. 
    Un alt obiectiv care a fost demarat în 2018 este proiectul de „Investiţii de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii Şcolii Gimnaziale nr. 1, în satul Mănăstirea Caşin”. Valoarea acestor lucrări se ridică la peste 6 milioane de lei ele fiind finanţate prin PNDL II.     
    Președintele Sorin Brașoveanu a amintit și despre portofoliul de proiecte  în perspectivă, în acord cu priorităţile comunei, aşa cum au fost ele identificate în Strategia de Dezvoltare a Judeţului, varianta actualizată în 2016.    
    ”Toate acestea demonstrează susţinerea pe care Consiliul Judeţean Bacău o acordă dezvoltării acestei comune pentru că ştim că locuitorii acestei comunităţi merită din plin ca acest loc să se dezvolte frumos, așa după cum şi ei au ştiut să îşi cinstească memoria locului şi a oamenilor până acum”, a mai subliniat acesta.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu