4 august 2018

Noi servicii sociale pentru persoanele cu dizabilitati

0 Comentarii
Vineri, 3 august 2018, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Bacău a avut loc semnarea contractului de finanţare a proiectului Servicii sociale alternative pentru persoanele adulte cu dizabilităţi. Beneficiarii finanţării sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău şi UAT Răcăciuni. Prin acest proiect va fi extinsă infrastructura de servicii sociale comunitare pentru dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică  Răcăciuni (CRRN). Concret, va fi înfiinţat un centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, în Comuna Răcăciuni, destinat persoanelor adulte cu dizabilități dezinstituționalizate din C.R.R.N. Răcăciuni și persoanelor adulte cu dizabilități din comunitate cărora, în prezent, nu li se oferă servicii prin care să se prevină instituţionalizarea. Totodată, vor fi furnizate şi servicii sociale respectând un raport de 4 locuinţe protejate (cu o capacitate de 6 beneficiari fiecare) la un centru de zi, astfel încât fiecare persoană din locuinţele protejate va beneficia de serviciile oferite în centrul de zi. În total, un număr de 24 persoane adulte cu dizabilități din CRRN Răcăciuni vor primi servicii specializate în aceste locuinţe, în termen de 29 luni de la semnarea contractului de finanţare. 
     Investiţiile vor fi realizate în Comuna Răcăciuni în parteneriat cu UAT Răcăciuni care pune la dispozitie spațiul necesar înfiinţării centrului de zi şi terenul pentru dezvoltarea locuinţelor protejate. 
    „Un aspect important este faptul că acest proiect se încadrează în categoriile de intervenţie prevăzute atât în Strategia de Dezvoltare Regională Nord-Est 2014-2020 cât şi în Strategia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Bacău. Prioritatea noastră este calitatea vieții băcăuanilor, atât din comunitățile rurale cât și din cele urbane, oferindu-le servicii ce le vor permite să valorifice noi oportunități de afaceri și de locuri de muncă într-un mod durabil, asigurând calitatea acestor servicii prin utilizarea adecvată a resurselor de energie, regenerabile și neregenerabile și reducerea nivelului de poluare”, a precizat Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, prezent la eveniment.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu