13 octombrie 2018

Asigurarea măsurilor de ordine pe timpul pelerinajului la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

0 Comentarii

Peste 500 de jandarmi vor acţiona pentru desfășurarea în condiții de siguranță publică a pelerinajului credincioșilor ortodocși la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, una dintre cele mai ample manifestări religioase ortodoxe din țara noastră.
Conform organizatorilor, anual, sute de mii de credincioși participă la manifestările religioase prilejuite de sărbătorirea Sfintei Cuvioase Parascheva.
Anul acesta, misiunea jandarmilor pentru asigurarea măsurilor de ordine publică se va desfășoară în intervalul 11-15 octombrie, la Catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, din municipiul Iași.
Jandarmii vor acționa alături de celelalte forte ale M.A.I., având ca principale misiuni menținerea unui climat de siguranță pentru pelerini, prevenirea aglomerărilor sau a oricăror incidente ce pot perturba buna desfășurare a pelerinajului, acordarea de sprijin persoanelor care vor avea nevoie de asistență medicală, precum și deplasarea în condiții de siguranță a tuturor participanților, fără a se bloca căile de comunicații.
Pentru a evita aglomerarea de persoane sau producerea de busculade, au fost luate o serie de măsuri proactive, printre care menționăm realizarea unui culoar unic de acces destinat exclusiv pelerinilor, delimitat în mai multe tronsoane, pe traseul: Curtea Mitropoliei – curtea Institutului de Teologie – str. Cloşca – str. Petru Movilă – str. Uzinei – str. Morilor – str. Ipsilanti – str. Sf. Andrei – str. Iancu Bacalu – Splai Bahlui.
De asemenea, în zona străzii Splai Bahlui, reprezentanții forțelor de ordine în cooperare cu administrația publică locală, au pregătit un spațiu special amenajat pentru parcarea autocarelor care vor transporta în mod organizat pelerini. 
Pe toată desfășurarea acestei misiuni, echipe de dialog ale Jandarmeriei vor sta la dispoziția celor care vor avea nevoie de sprijin și îndrumare, totodată în zona adiacentă desfășurării pelerinajului fiind amenajate două puncte de informare: în zona Gara C.F.R. Iaşi şi pe b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în zona intersecţiei cu str. Colonel Langa.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu