12 octombrie 2018

Istorie socială gerontologică în Anul Centenar

0 Comentarii
În perioada 13-14 octombrie 2018, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, va organiza a VI-a ediție a Simpozionului național dedicat persoanelor de vârsta a treia, intitulat Istorie socială gerontologică în Anul Centenar. 
     Evenimentul, devenit deja tradiție la Hârja, face parte din cadrul proiectului „Servicii de îngrijire integrate și de calitate pentru vârstnici – Asistența socială gerontologică în An Centenar”, fiind demarat și implementat cu cofinanțarea Consiliului Județean Bacău în baza Legii nr. 350/2005.
     În acest an, activitățile cuprinse în evenimentul organizat în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice se vor desfășura sub forma unui workshop dedicat în special principalilor promotori ai schimbărilor de bun augur - asistenții sociali cu sprijinul cadrelor didactice universitare din țară și străinătate.
     Manifestarea, pe lângă cofinanțarea și parteneriatul Consiliului Județean Bacău, va beneficia și de aportul financiar Bella România și al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, filiala Bacău, care se vor ocupa de creditarea evenimentului. În acest fel, asistenții sociali vor primi credite profesionale pentru participare. 
Invitații vor fi implicați activ în cadrul atelierelor lucrative concepute cu scopul dezvoltării unor instrumente de lucru și a unei metodologii de furnizare a asistenței sociale gerontologice integrate în zonele istorice ale României Mari și în regiunile din care provin invitații. La workshopul care va avea loc în perioada 13-14 octombrie 2018 în sala Paraclis bisericesc din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” și în alte spații din cadrul Complexului social de la Hârja, vor fi invitate aproximativ 50 de persoane, printre care asistenți sociali din zonele istorice ale României Mari (Țara Românească, Moldova, Bucovina, Basarabia, Transilvania și Cernăuți), precum și reprezentanţi ai autorităţilor și instituțiilor de interes.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu