13 noiembrie 2018

Educatia, o sansa pentru fiecare

0 Comentarii
Marţi, 6 noiembrie 2018, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Bacău a avut loc lansarea proiectului „Educaţia, o şansă pentru fiecare”, implementat de Şcoala Gimnazială Specială „Maria Montessori” Bacău. 
    Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară „Educaţie şi competenţe”, Componenta 1, programul „Şcoala pentru toţi” şi va fi derulat în parteneriat cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Bacău, Şcoala gimnazială „Octavian Voicu” Bacău, D.G.A.S.P.C. Bacău şi Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană Bucureşti.
    Prin activităţile propuse se are în vedere reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi promovarea accesului la o educaţie de calitate pentru un număr de 516 copii vulnerabili din punct de vedere socio-economic. Dintre aceşti copii, 391 au cerinţe educaţionale speciale şi provin din învăţământul preşcolar, şcolar primar şi secundar din şcolile de profil băcăuane. 
    Vor fi asigurate servicii şi programe destinate prevenirii şi reducerii părăsirii timpurii a şcolii pentru copiii grupului ţintă dar şi programe pentru creşterea capacităţii profesionale a personalului didactic şi a personalului de sprijin din şcolile partenere. „În ceea ce mă privește, din perspectiva anilor petrecuți în sistemul D.G.A.S.P.C pot spune că proiectul se adresează unor nevoi specifice, financiare și emoționale cu care se confruntă multe familii din județ, aflate în situaţii vulnerabile. Tocmai din aceste rațiuni, în calitate de președinte al Consiliului Județean Bacău voi sprijini mereu aceste inițiative care vin în întâmpinarea nevoilor copiilor, dar și a familiilor acestora”, a precizat Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.
    Valoarea totală a proiectului este de peste 5 milioane de lei, din care aproape 4,3 milioane reprezintă cofinanţarea U.E., diferenţa fiind acoperită din grant de la bugetul naţional şi din cofinanţarea beneficiarului. 
 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu