11 decembrie 2018

Drepturile omului si evolutia societătii: realităti, interpretări, tendinte

0 Comentarii
Pe data de 10 decembrie 2018, la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a conferinței „Drepturile omului și evoluția societății: realități, interpretări, tendințe”.
Conferința a fost organizată chiar la data la care se celebrează 70 de ani de la adoptarea și proclamarea Declarației Universale a Drepturilor Omului și a debutat cu prelegerea domnului subcomisar de penitenciare Adrian Lupașcu, profesor în cadrul Școlii, despre ziua internațională a drepturilor omului.
La acest eveniment au participat atât elevii, cât și cadrele didactice ale Școlii și a avut ca invitat special pe domnul Cosmin Cernat, conferențiar universitar doctor în cadrul Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” București și director al Centrului pentru Promovarea Drepturilor Omului.  Acesta a susținut o prelegere cu tema „Modalități juridice de protecție a unor categorii de persoane în cazul diferendelor sau conflictelor internaționale”, în cadrul căreia a subliniat principiile fundamentale ale dreptului internațional și ale dreptului umanitar și implicațiile nerespectării acestora.
In cadrul aceleiași conferințe, domnul Florin Smarandi, preot capelan și coordonatorul preoților din sistemul penitenciar românesc, a vorbit despre „Drepturile omului în perioada comunistă”, făcând referire, printre altele, la îngrădirea drepturilor la liberă exprimare, a dreptului de exprimare a convingerilor religioase și a oprimării elitelor intelectuale și nu numai, care au luptat pentru acestea.
Evenimentul s-a dovedit a fi un prilej de conștientizare a existenței drepturilor pe care le are fiecare ființă umană, fără discriminare, dar și a necesității cunoașterii acestora, văzute nu numai prin prisma caracterului profesiei pe care elevii Școlii urmează să o practice după absolvirea acesteia, ci și prin prisma simplului cetățean, care trebuie să își cunoască drepturile, să respecte tradițiile și valorile neamului căruia îi aparține.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu