19 decembrie 2018

O lume fără sturioni?

0 Comentarii
Cu siguranță ai auzit de morun, nisetru, cegă sau păstrugă. Poate ai și gustat din faimosul caviar. Ce nu ai știut, poate, este că sturionii sunt cea mai amenințată cu dispariția specie de pești din lume, cu foarte puține habitate naturale rămase în care pot continua să trăiască. În UE, singura regiune în care se mai află populații viabile de sturioni sălbatici se află în Dunărea Inferioară și în nord-vestul Mării Negre. WWF-România derulează de ani buni proiecte pentru conservarea acestei specii. Dar efortul nostru poate fi în zadar, atâta vreme cât mediul natural al sturionilor - apa - este în pericol.
Ajută-ne să atingem ținta de 300.000 de semnături pentru a putea cere Comisiei Europene să păstreze legea apei puternică, în forma ei actuală.

În ultimii ani, sturionii au suferit puternic din cauza pescuitului excesiv, a poluării, a distrugerii habitatelor și a întreruperii rutelor de migrație. Proiectul MEASURES derulat de WWF-România vizează gestionarea și refacerea coridoarelor ecologice acvatice pentru speciile de pești migratori din Dunăre. Lucrăm intens cu parteneri din alte 9 țări pentru identificarea habitatelor-cheie și inițierea măsurilor de protecție pentru sturioni. Dar eforturile noastre ar putea fi în zadar, în lipsa unei legi care să protejeze apele!

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu