16 decembrie 2018

Ziua Economiei Bacauane

0 Comentarii
Camera de Comerț și Industrie Bacău a organizat, în colaborare cu Consiliul Județean Bacău și Instituția Prefectului Județul Bacău, miercuri, 12 decembrie 2018, Ziua Economiei Băcăuane. 
Aflat la prima ediție, evenimentul a reunit, într-un cadru festiv dedicat Centenarului, reprezentanții marcanți ai mediului economic băcăuan: firme, sindicate, primării și instituții deconcentrate, asociații profesionale, instituții de educație și personalități ale comunității băcăuane.
Prezent la manifestare, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a prezentat principalele proiecte și obiective de investiții ale Consiliului Județean în sprijinul mediului de afaceri menite să crească atractivitatea județului Bacău în rândul investitorilor și a lansat un apel către comunitatea de afaceri și societatea civilă pentru a susține și a se implica activ în realizarea acestor proiecte.
Totodată, președintele Consiliului Județean a apreciat rolul firmelor băcăuane în dezvoltarea regională. “Companiile private au fost și sunt  motorul de creștere și dezvoltare a județului nostru și este cu atât mai important să le aducem în prim plan pe cele care au performanțe deosebite. Este un motiv de mândrie faptul că, în acest an, un număr de 6 companii au reușit să atingă o cifră de afaceri de peste 7,5 miliarde de lei, fiind lideri naționali în sectoarele în care activează. Este iarăși un aspect important faptul că Bacăul contribuie cu 20% la PIB-ul Regiunii Nord Est, plasându-se pe locul 2 după județul Iași. Sunt performanțe deosebite care ne încurajează să țintim mai sus.”
În cadrul manifestării au fost prezentate rapoarte privind Starea economiei județului Bacău, Topul firmelor 2017 și o retrospectivă a economiei băcăuane.
Topul firmelor 2017 este structurat pe cinci secțiuni: Agricultură, Industrie, Construcții, Comerț, Servicii și pe 13 domenii de activitate și include un număr de 1.842 firme, care au ocupat primele zece locuri în domeniile lor de activitate în funcție de cifra de afaceri, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat în anul 2017.
La nivelul județului Bacău, din totalul de 15.014 firme active din punct de vedere juridic 11.164 au desfășurat activități și au înregistrat valori pozitive ale cifrei de afaceri.
În cele 11.164 firme lucrează 78.069 anagajați care au realizat în anul 2017 o cifră de afaceri de 4.826.251.916 Euro și un profit de 527.814.903 Euro.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu