13 ianuarie 2019

Descoperă o poveste

0 Comentarii


Pe parcursul recentelor încheiate sărbători de iarnă, asociația Surf The Earth Project (STEP) a încheiat a patra ediție a evenimentului "Descoperă o poveste”, eveniment care a început acum patru ani prin organizarea unei campanie de donare de sânge prin intermediul căreia se putea cumpăra o masă caldă pentru oamenii străzii.
Ediția aceasta, cu implicarea comunității românilor din Olanda, au reușit să trimită în Bacău un număr total de 34 de colete. Transportul coletelor a fost asigurat de Bonito, unul din partenerii asociației! Au fost oferite un total de 740 de rucsaci si 1400 de tricouri, imbrăcăminte pentru adulți, copii și multe jucării.
În paralel, asociația STEP a colectat pachete din Bacău în cele doua locații partenere, Nest Hub - Community & Coworking și Agentia De Turism Eli-Tour, ce conțineau articole de îmbrăcăminte, jucării, alimente neperisabile si perisabile, etc.
Cu donațiile primite în bani, membrii asociației au reușit să achiziționeze rechizite școlare, fructe și dulciuri cu care au umplut ghiozdanele copiilor din mai multe sate din judetul Bacău. Cei dintâi, au fost 120 de copii din satele Botești si Gârla Anei, Comuna Ungureni, cu ajutorul părintelui Iulian Ciprian Bertea. Aici au descoperit o comunitate frumoasă, cu o istorie indelungată, conturată în jurul familiei de boieri Lecca. Biserica din Botești a fost ctitorită pe terenul donat de acestia, alături de școala din sat. Tot acolo se găsesc mormintele generalului Dimitrie G. Lecca, personalității istorice Iuniu Lecca si al paharnicului George Lecca. Comuna Ungureni a si purtat cândva numele de Lecca.
După această vizită, împreună cu Moș Crăciun au plecat în vizită celorlalte sate din comună, și au reușit împreună cu preoții din Viforeni, Ungureni și mănăstirea Sfântul Nicolae din Câmp, să împărțim alți 400 de rucsaci ce conțineau rechizite, tricouri noi și dulciuri.
De asemeanea, campania STEP a contribuit cu rucsaci si tricouri evenimentelor organizate de RYMD și Radio Easy în Buhoci și Bărtășești cât si cu 50 de ghiozdane echipate compet pentru copii din comuna Vutcani, județul Vaslui!
Evenimentul a avut un ecou foarte mare si în afara țării, în special în rândul comunității de români din diaspora care au reușit să contribuie cu peste 4000 de lei, fapt ce oferă speranțe mari pentru proiectele următoare.



0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu