14 februarie 2019

International Book Giving Day

0 Comentarii
Bibliotecile din lumea întreagă sărbătoresc astăzi International Book Giving Day, Ziua iubitorilor de carte. Pentru a marca acest moment, dar și în contextul Zilei de Valentine's Day, Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” vă așteaptă in data de 14 februarie 2019, începând cu ora 12.00, să participați la acțiunea „Îndrăgostește-te de o carte!”, în cadrul căreia cei prezenți își pot alege o carte pereche dintre cele 463.241 de volume ale bibliotecii.
Ineditul proiect este realizat de secția Împrumut adulți a bibliotecii, în parteneriat cu Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”. De altfel, Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” desfășoară anual activități cu caracter cultural, destinate iubitorilor de lectură. Astfel, în baza parteneriatelor de colaborare încheiate cu unitățile școlare, în anul 2018, biblioteca a organizat o serie de manifestări, dintre care amintim: „Marea lectureală”, „Scriitorul – un om cu o voce”, „Biblioteca – Altarul cărților”, „Ziua Internațională a Cititului Împreună”, „Poveștile copilăriei”, „Convinge-mă să citesc” și altele, la care au participat peste 500 de elevi din unitățile de învățământ băcăuan.
Pe parcursul vacanței de vară, sub egida „Biblioteca de vacanță”, au fost organizate activități pentru copii, cu scopul de a le stimula creativitatea, dezvolta plăcerea cititului și oferi o alternativă de petrecere a timpului liber. Programul s-a bucurat de participarea a peste 100 de copii. 
Un impact deosebit l-au avut și două activități organizate în cadrul Festivalului Național George Bacovia „BAC-FEST 2018”, respectiv un regal de poezie la înălțime, desfășurat la Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, sub denumirea UBUNTU, și „Autobuzul Bacovia”, acțiune care a oferit băcăuanilor prilejul de a circula gratuit, pe un traseu bacovian, ocazie cu care au putut asculta poezii recitate de poetul băcăuan și citi din opera acestuia.
Tot în 2018, a avut loc și ce-a de-a doua ediție regională a festivalului „CDIdei în cărți”. Născut din dorința de a pune în valoare pasiunea pentru lectură, dar și pentru a oferi un cadru de demonstrare a abilităților și cunoștințelor dobândite de elevi în contexte nonformale, festivalul a reunit un număr de 80 de elevi din județul Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu