18 martie 2019

Misiunile jandarmilor la sfârsit de săptămână

0 Comentarii
Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău va acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în vederea desfăşurării într-un climat de normalitate a manifestărilor cultural-artistice şi sportive care urmează să aibă loc în acest sfârșit de săptămână. În acest scop, jandarmii se vor afla la datorie pentru prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor de tulburare a ordinii publice, identificarea şi sancţionarea acţiunilor care pun în pericol siguranţa publică pe timpul desfășurării evenimentelor: „Ziua maghiarilor de pretutindeni” şi a „Revoluţiei Maghiare de la 1848”, meci de handbal masculin, la Sala Sporturilor Bacău din cadrul Ligii Zimbrilor , dintre echipele C.S.M. Bacău şi AHC Dobrogea Sud , meci de handbal masculin, la Sala Sporturilor Bacău din cadrul Div. A – seria A , dintre echipele C.S.M. Bacău II şi CSM Botoşani, Campionatele Naţionale  de Înot şi Sărituri în apă la Bazinul de Înot Bacău, meci de fotbal, pe Stadionul Aerostar Bacău din Ligii a II, dintre echipele CS Aerostar Bacău şi ASFC Universitatea Cluj, concert susţinut de Paul Surugiu- Fuego la Ateneul Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău,
               De asemenea, se va acționa pentru menținerea ordinii publice în sistem integrat prin constituirea unor patrule mixte polițist-jandarm.
 Cei care participă la aceste evenimente să manifeste răbdare, iar dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmerie, care sunt acolo pentru a preveni conflictele de orice natură.
  Totodată, vă recomandăm:- să nu vă lăsaţi nesupravegheate bunurile şi obiectele personale de valoare ;
- să respectaţi indicaţiile organizatorilor şi ale forțelor de ordine, pentru prevenirea faptelor de conduită antisocială şi pentru evitarea producerii unor accidente sau greutăţi în desfăşurarea evenimentelor;
 -părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;
 -să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat;
 -să evite disputele sau altercaţiile verbale ori fizice cu diverse persoane;
 -să nu aducă la evenimente artificii, petarde, sticle ori cutii metalice cu băuturi alcoolice;
 -să nu arunce cu obiecte către scenă sau alte personae.    
Menţionăm faptul că siguranţa participanţilor şi a spectatorilor va fi prioritatea forţelor de ordine, iar în situaţia identificării unor persoane care prin modul de manifestare tulbură ordinea publică sau provoacă la săvârşirea unor fapte antisociale, participanţii la manifestări sunt rugaţi să nu adere şi să nu sprijine asemenea acţiuni şi să aducă la cunoştinţa jandarmilor despre asemenea situaţii.
 Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu