18 martie 2019

Spectacolul ˮSteaua fara numeˮ

0 Comentarii
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau in parteneriat cu Primaria Municipiului Bacau si Teatrul Municipal Bacovia va invita cu prilejul Zilei Internationale a Femeii si a lunii martisorului,  vineri, 15 martie 2019 ora 16.00, la spectacolul ˮSteaua fara numeˮ, de Mihail Sebastian, spectacol realizat de trupa de teatru ˮInocent Theatreˮ, singura trupa de teatru din Romania formata din actori nevazatori sau cu grave probleme de vedere. Membrii trupei demonstreaza la fiecare reprezentatie ca pot provoca emotie celor care ii privesc, prin intermediul artei incat, aproape niciodata spectatorii nu isi dau seama de deficienta acestora.
Intrarea este libera si gratuita pentru persoanele cu handicap si insotitorii acestota ( in mod special femeile).
           ˮViata in sine este o scena de teatru unde noi, oamenii, ne lovim de tot felul de probleme. Ei bine, faptul ca nu vad scena sau spectatorii nu ma impiedica sa dau viata personajelor. Asa cum am invatat sa depasesc obstacolele vietii, asa am invatat sa interpretez roluri pe scenaˮ. (Florin Covacs, 37 de ani, actor in trupa Inocent Theatre inca din 2016).
            ˮEu nu mai vad aproape deloc, dar mi-au placut foarte mult piesele de teatru, ascult mult teatru radiofonic. Si m-am gandit ca, desi sunt nevazator, as putea interpreta un rol. Si am devenit, astfel, profesorul Udrea, din spectacolul Steaua fara nume. Iar daca publicul spectator va schita un zambet si trei aplauze, pentru noi este extraordinar de bine si de frumos.ˮ (Eugen Baba, 65 de ani, actor in cadrul trupei Inocent Theatre).
            ˮLuminile scenei stralucesc la fel pentru toti actorii, chiar daca noi nu le vedem. Suntem la fel ca ceilalti oameni care invata rolurile vietii, rolurile personajelor. In plus, insa, exista mandria de a putea urca pe scenele marilor teatre, precum cea a Teatrului din Bacau, a celui din Galati, sau  experienta de la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucurestiˮ. (Laura Damian, actrita in cadrul Inocent Theatre).
             Din trupa de teatru mai fac parte Simona Gavril, Vasile Damian, Iulian Cioinag, Elena Dumitru si Cristi Maric, iar regizorul care pune in scena intreaga piesa este Bogdan Matei, actor la Teatrul Municipal din Bacau. Ideea infiintarii unei astfel de trupe de actori, unica in Romania in acest moment, ii apartine lui Cristi Maric, vicepresedinte al Asociatiei Nevazatorilor din Bacau.
              Acest eveniment are ca obiectiv promovarea unei mai bune intelegeri, ridicarea nivelului de toleranta, acceptare in ceea ce priveste problemele cu care se confrunta persoanele cu handicap si integrarea acestora in societate, sustinerea demnitatii, a drepturilor si a bunastarii acestora. Este totodata un prilej pentru o schimbare de atitudine fata de aceste persoane, prin eliminarea barierelor sociale in ceea ce priveste implicarea lor in diverse sfere de activitate.
              Spectacolul de teatru urmareste sa promoveze o imagine pozitiva a persoanelor cu dizabilitati, sa reduca prejudecatile si sa informeze corect opinia publica asupra abilitatilor sau limitarilor pe care le implica dizabilitatea.
              ˮInocent Theatreˮ, trupa cu actori amatori va juca vineri, 15 martie 2019, de la ora 16.00, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, pe scena unui teatru profesionist, spectacolul ˮSteaua fara numeˮ, intrarea fiind libera si gratuita pentru persoanele cu handicap si insotitorii acestora (in mod special femeile).

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu