18 aprilie 2019

Drum liber investitorilor

0 Comentarii
Un nou proiect care pune în valoare potențialul zonei estice a județului a prins viață astăzi. Este vorba despre drumul județean Motoșeni-Gura-Crăiești-Benești-Balotești-Stănișești (DJ 243B), pentru care a fost semnat in data de 11 aprilie 2019, contractul de proiectare și execuție.
La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, vicepreşedintele Silviu Pravăţ, senatorul Dragoş Benea, deputatul Ionel Floroiu, directorul Serviciului Public Judeţean de Drumuri, Lenuța Ardeleanu, reprezentantul asocierii de firme care a câştigat licitaţia pentru execuţie, împreună cu primarii comunelor Stănișești și Motoșeni.
Cei peste 7.000 de locuitori pe care acest drum îi deservește dar și investitori interesați să își dezvolte afaceri pe raza celor două comune vor beneficia de drumul complet reabilitat, pe o porțiune de 15 kilometri, în maximum 30 de luni. Calendarul lucrărilor prevede, de altfel, un termen de 24 de luni pentru execuție, la care se adaugă 6 luni pentru proiectare. 
  
Alături de reabilitarea mai multor obiective din cele două comune, și mă refer la școli, poduri și dispensar, drumul Stănișești-Motoșeni face parte dintr-un pachet de 7 drumuri județene, investițiile fiind finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Încercăm, prin toate aceste proiecte să îmbunătățim calitatea vieții locuitorilor acestei zone dar și să oferim un plus de motivație potențialilor investitori, în așa fel încât să reducem decalajul existent între zona de est a județului și alte zone din județul Bacău”, a subliniat Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău. 
  
În 2016 și 2017 am venit în fața cetățenilor cu o serie de proiecte pentru care am primit votul de încredere. Acest lucru ne determină să ne aflăm într-o competiție continuă și să bifăm cât mai multe misiuni îndeplinite din cele pe care ni le-am asumat. Pentru că noi înțelegem să ne ținem de promisiune iar ziua de astăzi este o dovadă în plus că facem lucrurile pe care ni le-am asumat!”, a precizat senatorul Dragoș Benea. 
  
În mai puțin de 2 luni, drumul Stănișești-Motoșeni este al treilea care intră în linia dreaptă a lucrărilor de proiectare și execuție. În luna martie 2019 au fost semnate încă două contracte pentru drumurile Pădureni-Godovana (DJ241B) şi Horgeşti-Răcătău (DJ 252A). Lungimea însumată pe care vor fi reabilitate drumurile este de peste 22 de kilometri, respectiv 15 kilometri pe traseul Pădureni-Godovana și 7,5 kilometri pe Horgești-Răcătău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu