25 mai 2019

Premierul României a inspectat obiectivul de investitii „Refacerea capacitătii de tranzitare a acumulării Lac de redresare aval captare UHE Bacău II

0 Comentarii
Directorul de investiții al Administrației Naționale „Apele Române”, Vlad Marcoci, i-a prezentat miercuri, Premierului României, Viorica Dăncilă,  modul în care se derulează lucrările la obiectivul de investiții „Refacerea capacității de tranzitare a acumulării Lac de redresare aval captare UHE Bacău II, județul Bacău”, derulat de Administrația Națională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret.
Lucrările au fost demarate la 1 aprilie 2019 și constau în decolmatarea și transportul a 235.655 mc de material aluvionar. Valoarea contractului este de 7.120.483,41 lei (cu TVA).
Acumularea a fost pusă în funcţiune în decembrie 1974. În cadrul acesteia a fost creată artificial Insula de agrement, obiectiv aflat în administrarea Primăriei Municipiului Bacău, dotată cu terenuri de sport, locuri de plajă și facilităţi pentru practicarea sporturilor acvatice.
Depunerile aluvionare actuale sunt produse de debitul solid transportat de pârâul Trebeș în circa 45 ani, la debite medii, dar mai ales la debite mari. Astfel, în timp, s-a colmatat acumularea din amonte către aval fapt ce a favorizat creșterea unei vegetații specifice bălților.
Scopul acestor lucrări este acela de a asigura funcționarea acumulării la parametrii optimi, proiectați inițial.
Lucrările vor fi finalizate în cursul acestui an.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu