19 iunie 2019

Conferinta anuală a Retelei Academiilor de Pregătire a Personalului de Penitenciare

0 Comentarii
În perioada 18 – 19 iunie 2019 Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare a organizat  a 12-a ediție a Conferinței anuale EPTA - Rețeaua Academiilor de Pregătire a Personalului de Penitenciare.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai academiilor de pregătire a personalului din sistemul penitenciar al țărilor membre EPTA, respectiv:  Austria, Cehia, Finlanda, Belgia, Spania, Suedia, Estonia, Franța, Irlanda, Polonia, Portugalia, Catalonia, Croația, Elveția, Ucraina, Irlanda de Nord, Norvegia, Lituania și Republica Moldova dar și reprezentanți ai academiilor din țări care doresc să devină membre EPTA, respectiv Slovacia, reprezentanți ai EUROPRIS (Organizația Europeană a Administrațiilor Penitenciare), reprezentanți ai Netherlands Helsinki Committee, reprezentanți ai ICPA (Rețeaua Asociațiilor Internaționale a Penitenciarelor), reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor și directori de penitenciare din România. 
Tema centrală a Conferinței EPTA a fost  „Motivarea și retenția personalului de penitenciare”, iar aspectele principale care au fost abordate sunt: managementul motivației, provocările carierei in sistemul penitenciar, pozitivism și excelență.
Conferința a debutat la Hotel Perla din Slănic Moldova în data de 18 iunie 2019, cu prezentarea delegațiilor din țările participante realizată de către secretarul general a rețelei EPTA, doamna Cms. Șef de penitenciare Manuela Frângu, urmată de discursul de bun venit susținut de președintele EPTA 2019, domnul Cms. Șef de penitenciare Vasile Scutaru și de prezentarea rolului EUROPRIS în cadrul rețelei EPTA de către directorul executiv Kirsten Hawlitschek.
Prima zi a Conferinței s-a încheiat cu dezbateri pe tema Managementului motivației.
Lucrările Conferinței au continuat a doua zi la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, cu ateliere de lucru având ca teme: Managementul motivației, Provocările carierei în sistemul penitenciar, Creșterea pozitivității pentru o carieră la nivel de excelență și Decizia în cazul dilemelor morale.
În cadrul Conferinței au fost lansate însemnele EPTA, respectiv Cheia EPTA  ca simbol al deținerii președinției, placheta și certificat de membru.
Conferința s-a încheiat cu semnarea Acordului de aderare a Slovaciei, urmată de înmânarea tuturor statelor membre a  Certificatelor de membru și a plachetelor, de către Președintele EPTA.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu