29 iunie 2019

Sala de festivitati inaugurata in comuna Prajesti

0 Comentarii
Locuitorii comunei Prăjești și-au îmbrăcat duminică, 23 iunie 2019, straiele de sărbătoare pentru a sărbători cum se cuvine inaugurarea unui nou şi modern edificiu de cultură, o sală de festivități, un obiectiv extrem de util pentru comunitatea locală. În această construcție modernă, cu o suprafață de aproximativ 500 mp şi o capacitate de 200 de locuri, se vor putea organiza evenimente ce țin de viața cetățenilor.  
La festivitatea de inaugurare, lângă primarul comunei, Petre Jicu-Damian au mai fost prezenți președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț.   
Vizibil emoționat, primarul Damian-Jicu a declarat că, pentru comunitatea pe care o păstorește, inaugurarea acestei săli de festivități reprezintă  mare şi importantă sărbătoare: „Cu riscul de a repeta de mai multe ori cuvântul, mulțumesc, vreau să mulțumesc în primul rând Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit această investiție realizată din fonduri proprii; de asemenea, vreau să mulțumesc pentru sprijin parlamentarilor social-democrați, mulțumesc conducerii Consiliului Județean Bacău, mulțumesc consilierilor locali, mulțumesc cetățenilor comunei  pentru înțelegere şi, nu în ultimul rând, mulțumesc întregului aparat administrativ”. 
La rândul său, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a declarat: „O vorbă din popor spune că omul sfințește locul. Acest lucru se vede din plin la Păjești, unde primarul Petre Jicu-Damian, aflat la primul mandat, a reușit să aducă un nou suflu, schimbând mult în bine fața comunității. Astăzi inaugurăm această sală de festivități, în scurt timp veți beneficia de cei peste 18 km de canalizare și stația de epurare. Dispensarul din comună va fi reabilitat și modernizat, iar în jurul datei de 1 iulie vor demara lucrările la un alt obiectiv deosebit de important pentru comunitatea locală și anume modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă. Lista echipei domnului primar cu obiectivele de investiții ce se află în diferite stadii de implementare nu se oprește aici. Se va moderniza și dota corespunzător grădinița din satul Prăjești, va fi reabilitată termic Școala generală cu clasele I-VIII, de asemenea se va construi un pod peste Pârâul Recea și, nu în ultimul rând, va fi reabilitată Grădina Botanică din comună,  o creație a regretatului profesor, Paul Ţarălungă. Nu trebuie omisă nici infrastructura rutieră, ne aflăm într-un stadiu avansat al documentației pentru drumul județean DJ  207,  iar în prezent se lucrează intens pentru a trece la etapa de achiziție publică. Acest drum face parte dintr-un proiect mai vast, ce va beneficia de o finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional (POR), proiect ce are ca obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a localităților aferente comunelor Dămienești, Negri, Prăjești, Traian, Secuieni, Izvoru Berheciului, Colonești, Răchitoasa, Motoșeni, Glăvănești, Podu Turcului.  Cred cu tărie că investițiile în infrastructura de transport sunt vitale pentru dezvoltarea acestei zone. Vreau să subliniez efortul domnului deputat Ionel Floroiu și al domnului europarlamentar Dragoș Benea, care au pus din plin umărul la implementarea acestor proiecte” – a afirmat președintele Brașoveanu. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu