20 iulie 2019

Drumuri care nu au cunoscut niciodata asfaltul, vor fi asfaltate

0 Comentarii
Miercuri, 17 iulie 2019, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru tronsonul de drum județean care străbate localitățile Mîlosu-Valea Caselor-Lipova-Valea Hogei, unde vor fi realizate lucrări de asfaltare și modernizare pe 7,5 kilometri. Porțiunea de 7,5 kilometri este parte dintr-un drum de 17 kilometri din care au fost deja asfaltați 5 kilometri în cursul anului 2018. În total vor fi modernizați 12 kilometri din drumul Roșiori – limită județ Neamț, trecând prin Mîlosu-Lipova-Valea Hogei.  

Atât proiectul despre care vorbim astăzi cât și toate celelalte investiții din ultimii ani realizate în zonă asigură o dezvoltare unitară a infrastructurii rutiere în condiții de siguranță și confort, obiectivul final fiind creșterea atractivității zonei de nord est a județului, atât din punct de vedere investițional cât și al creșterii calității vieții locuitorilor din regiune” , a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. 
  
Deputatul Ionel Floroiu, prezent astăzi la semnarea contractului de proiectare și execuție, a ținut să sublinieze faptul că „este ziua în care reușim să punem pe harta acestei comune un drum care vine să se adauge celorlalte investiții. Prin toate aceste proiecte dorim să oferim cetățenilor comunei Lipova un confort și condiții bune de trai astfel încât tinerii să se întoarcă acasă și să-și construiască un viitor decent alături de familiile lor. Pentru că noi, ne ținem de cuvânt!” 

Lucrările de asfaltare, a căror valoare este de 16 milioane de lei cu TVA, vor dura aproximativ 33 de luni la care se adaugă 3 luni, perioada de proiectare.  
Proiectul vine să se adauge celorlalte investiții în infrastructura rutieră a județului Bacău începute în 2019, pe mai mult de 156 de kilometri, aflate în diverse stadii de execuție, lucrări care se realizează atât din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău cât și din surse externe (Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Programul Operațional Regional). 
 O scurtă trecere în revistă arată lucrări de reabilitare și modernizare astfel:
- pe drumul judeţean Pădureni-Godovana se lucrează pe o lungime 15 kilometri, valoarea investiţiei fiind de 5,3 milioane de Euro, sursa de finanțare - PNDL; 
- drumul județean Horgești-Răcătău beneficiază de lucrări pe o lungime de 7,5 kilometri, valoarea investiției fiind de 4,1 milioane de euro, finanțată prin PNDL;
- drumul județean Motoșeni-Gura Crăiești-Benești-Balotești-Stănișești. Sectorul de drum județean pe care se execută lucrarea are o lungime de 15 km şi deserveşte un număr de aproximativ 7000 de locuitori. Valoarea investiţiei este de aproape 30 de milioane de lei, sursa de finanțare fiind PNDL;
- drumul județean Poduri, care face legătura între Moinești–Poduri-Berzunți-Livezi, pe o lungime de 4,2 kilometri, cu termen de proiectare și execuție de 21 de luni, cu o valoare a investiției de 15,6 milioane de lei, asigurată prin P.N.D.L. Proiectul se adaugă eforturilor pe care Consiliul Județean Bacău le-a depus în ultimii doi ani, reușind din fonduri proprii reabilitarea a mai bine de 5 kilometri de drum, la care se  adaugă încă 2 kilometri și 6 poduri care acum sunt în procedura de licitație.
- drumul județean care face legătura între localitățile Dărmănești și Sălătruc, care va fi reabilitat pe o lungime de 6,3 kilometri. Lucrările sunt complexe și includ consolidarea acostamentelor, amenajări pentru scurgerea apei, construirea a două poduri și podețe, precum și lucrări pentru siguranța circulației și a pietonilor, valoarea investiției fiind de aproape 16 milioane de lei, finanțare asigurată tot prin P.N.D.L. 
- Prin POR se finanțează mai bine de 94 de kilometri pe traseul limită județ Vrancea–Podu Turcului–Izvoru Berheciului–Secuieni–Traian–limita județului Neamț, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 41 de milioane de Euro.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu