15 octombrie 2019

Diplomati din 24 de state au vizitat Bacaul

0 Comentarii
Timp de două zile, vineri și sâmbătă, judeţul Bacău a fost gazda unei vizite de informare şi documentare organizată de Ministerul Afacerilor Externe la care au participat şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti.
 Vineri, 11 octombrie 2019, ambasadori şi diplomaţi din 24 de state, respectiv Africa de Sud, Argentina, Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, RPD Congo, Republica Coreea, Egipt, Federaţia Rusă, Georgia, India, Irak, Irlanda, Liban, Libia, Macedonia de Nord, Malaysia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Peru, Slovacia, Slovenia, Turkmenistan și Uruguay s-au întâlnit, la Sala Mare a Palatului Administrativ cu oficialitățile județului, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie precum și ai celor două universități din municipiu. În cadrul întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Braşoveanu a prezentat oferta economică, educaţională, socială şi turistică a judeţului. În continuarea programului delegaţia a vizitat o serie de obiective de interes din județul Bacău: S.C. Aerostar S.A. și Agricola Internațional S.A. Bacău, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti și Casa Memorială George Enescu din Tescani, unde Filarmonica „Mihail Jora” a oferit oaspeților străini un moment muzical.
  Bogată în evenimente și experiențe de neuitat, ziua s-a încheiat cu un inedit spectacol susținut de Ansamblul „Busuiocul”, care a purtat oaspeții prin toate zonele folclorice ale României.
 Sâmbătă, 12 octombrie 2019, reprezentanții corpului diplomatic au participat la un ceremonial militar, prilej cu care au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor de pe Dealul Măgura, în cinstea celor căzuţi în Primul Război Mondial. În program a fost inclusă și stațiunea Slănic Moldova, în scopul identificării oportunităților de investiții în sectorul turistic.
 Diplomaţii au luat contact şi cu tradiţiile băcăuane, un moment inedit fiind prezentarea tradiţionalului Joc al urşilor, obicei străvechi de pe Valea Trotuşului.
  În urma vizitei au fost stabilite arii comune de interes care să conducă la oportunitatea investițiilor și proiectelor comune, atât în domeniul economic, educațional cât și social și turistic.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu