1 octombrie 2019

Ziua Varstnicului!

0 Comentarii
Populatia vârstnică reprezintă 15% din populația țării, iar estimările arată că în anul 2050, procentul va ajunge la 30%. Nevoia de servicii destinate persoanelor vârstnice se manifestă la cel putin 20% din populatia vârstnica actuala, dar este acoperită doar în procent de 0.23%.
În fiecare an, în data de 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanei Vârstnice si ne alăturăm declarației Națiunilor Unite din acest an „Growing older does not diminish a person’s inherent dignity and fundamental rights”- (Înaintarea în vârstă nu diminuează demnitatea și drepturile fundamentale ale unei persoane).
 În acest context, FSC și partenerii săi: Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați, vă invită să participați la Vizita de studiu: Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii in fiecare comunitate ce se va derula în perioada 01.10.2019 – 02.10.2019 și va cuprinde vizite pe teren, întâlniri și discuții.

În vederea asigurării unei înțelegeri mai bune asupra modului de furnizare a serviciilor dedicate persoanelor vârstnice și a mecanismului de achiziție a acestor servicii, va fi organizată o vizită de studiu în judetul Bacău, pentru cel puțin 15 reprezentanți ai autoritaților publice locale interesate de achiziția serviciilor dedicate vârstnicilor. Întâlnirea va reuni atât reprezentanți ai autorităţi publice la nivel local, instituții publice, cât și reprezentanți ai instituțiilor de formare profesională în domeniul îngrijirilor la domiciliu din Franța, Spania și Italia.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii in fiecare comunitate”, cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu