7 noiembrie 2019

Adolescent cu dizabilități abuzat în mod crunt

0 Comentarii
În data de 06.11.2019, DGASPC Bacau s-a autosesizat în legătură cu cazul unui minor de 15 ani, din comuna Glăvănești care ar fi fost abuzat de trei persoane într-un mod crunt. Acesta ar fi fost legat, pus în portbagaj, dezbrăcat la pielea goală și abandonat la marginea pădurii.
Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a dispus cercetarea în regim de urgență a cazului la fața locului constituindu-se o echipă de specialiști formată din asistent social, psiholog și consilier juridic. Se va efectua evaluarea inițială a situației acestui copil, vor fi consiliați si părinții atât psihologic, cât și juridic, urmând să se ia măsurile care se impun conform procedurilor de lucru și legislației în vigoare.
Din declarațiile părinților, semnalmentele comportamentale și de sănătate ar indica faptul că minorul necesită o evaluare complexa pentru a se stabili  dacă acesta se încadrează sau nu într-un grad de dizabilitate, la acest moment el neaflându-se în baza de date a DGASPC Bacău cu o astfel de calitate.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu