26 noiembrie 2019

Consiliul Judetean Bacau a lansat proiectul bacau.bike

0 Comentarii
Sâmbătă, 23 noiembrie, a fost lansat portalul bacau.bike, proiect finanțat și susținut de Consiliul Județean Bacău. La conferința de promovare a proiectului au participat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, europarlamentarul Dragoș Benea, Adrian Răspopa, multiplu campion de raliuri dar și Bogdan Duca, ciclist profesionist, câștigător al multor competiții, printre care și Cupa Națională de Maraton la mountainbike.
„Anunțăm crearea unui portal interactiv bacau.bike, destinat iubitorilor ciclismului. Sunt trasee prestabilite, pe drumuri cu trafic redus”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului județean Bacău.
Dragoș Benea, deputat în Parlamentul European, pasionat de ciclism, a explicat că traseele includ deja 360 de kilometri în stare foarte bună, iar în cursul anului viitor vor fi reabilitați și modernizați de Consiliul Județean Bacău încă aproximativ 140.
Silviu Botez, director în cadrul Consiliului Județean, a făcut o prezentare a portalului, care se va dezvolta în timp. Portalul bacau.bike prezintă o serie de trasee de ciclism predefinite, din zona de est a județului. Designul site-ului se adaptează pe orice tip de device (telefon, tabletă, laptop sau desktop) și face ca portalul să poată fi accesat de oricine, din orice locație, în orice moment. Pagina portalului bacau.bike cuprinde:  prezentarea tuturor traseelor disponibile, în funcție de zonă, la care se pot aplica unele filtre de căutare, știri și noutăți despe trasee, dar și caracteristicile acestora, cu numărul total de kilometri, cu hartă a traseului plătită la Google Maps Directions API, date despre distanță, elevație, durată, rating, funcții de distribuire a traseului pe rețelele sociale, secțiuni de comentarii dar și galerie foto. Portalul oferă informații despre starea drumurilor dar și posibilitatea de a propune noi trasee.
 
Traseele prestabilite din estul județului:
• BACĂU - STĂNISEȘTI – Un sculptor al lumii născut în Stănișeștii Bacăului
• TRANSALPINA BACĂULUI – Găiceana – Parincea. “Transalpina Bacăului”. Să vezi și să nu crezi
• BACĂU - MĂNĂSTIREA RĂCHITOASA – La Mânăstirea Răchitoasa harul a lucrat prin oameni
• BACĂU - PRĂJEȘTI – Prin pădure până în Parincea
• BACĂU - IAZUL PERESCHIV – Offroad, mountain-bike si poate… ceva pescuit
• NEGRI - ROȘIORI
• DRUMUL CĂTRE VASLUI – Offroad, mountain-bike pentru cei aventuroși
• BACĂU - COLONEȘTI – Relief accidentat și offroad nemilos
• BACĂU - MOTOȘENI – Circuit viteză printre ogoarele de la Motoșeni
• BACĂU – LACUL DE LA GĂICEANA – Priveliște de neuitat
 
Portalul contribuie la promovarea zonei de est a județului, mai puțin cunoscută, iar traseele Colinele Tutovei, Văile Berheciului și Zeletinului vor fi puse în lumină la adevărata lor valoare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu