22 noiembrie 2019

Jandarmi pentru o zi!

0 Comentarii

Jandarmii băcăuani au fost gazdele  unui grup de elevi ai  Şcolii Gimnaziale  Letea Veche, care au ales să petreacă o zi în compania cadrelor militare din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău.
         In data de 22 noiembrie elevi au aflat mai multe despre activitatea desfăşurată de jandarmi şi despre misiunile acestora în sprijinul comunităţii. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului educativ Terre des homes - Ziua Ştafetei 2019.
          Elevii şi-au exprimat dorinţa de a deveni jandarmi, ca urmare au petrecut câteva ore în mijlocul oamenilor legii pentru a vedea dacă au ales bine viitoarea meserie.           
          Aceştia au fost familiarizaţi cu principalele misiuni ale jandarmilor, au îmbrăcat o parte din echipamentul de intervenţie şi au vizitat  Sala de Tradiții  a unităţii.
          La finalul activităţii, elevii s-au arătat încântaţi de timpul petrecut alături de jandarmi şi au declarat că doresc în continuare să le devină colegi.
Paul: Sper să revenim și cu altă ocazie! Mă bucur că am  văzut echipamentul din dotate și filmul care ne-a dovedit că  activitatea jandarmilor este importantă pentru societate!      Teodor: Reprezentanții Jandarmeriei ne-au primit cu multă căldură și ne-au  arătat cum este viața unui jandarm, dar cel mai mult m-a impresionat mașina  și echipamentului jandarmilor din secolul  trecut!
           La finalul întâlnirii le-au fost expuse diferite aspect referitoare la unele măsuri preventive-educative și au primit  “LEGITIMAȚIE PENTRU O ZI JANDARM”.
          Profesoara  Nicoleta Oana Vîrvăroi ne-a declarat: Vizita la Inspectoratul de Jandarmi  din Bacău s-a a dovedit a fi o experiență unică unde profesionalismul, ospitalitatea  și  educația civică  au fost  evidențiate și prezentate pe înțelesul tuturor! Mulțumim pentru faptul că ne-ați inițiat în tainele vieții de jandarmi într-o manieră atât de bine descrisă.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu