In data de 21 februarie 2020, a fost lansat în județul Bacău cel mai mare proiect de depistare activă a tuberculozei derulat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, comunitatea medicală și autoritățile locale.
Este vorba despre cel mai amplu proiect național de screening al tuberculozei inițiat de Ministerul Sănătății în România, în ultimii 30 de ani, în condițiile în care România este țara din Uniunea Europeană cea mai grav afectată de tuberculoză.
Proiectul: „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” este implementat de Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” împreună cu Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate în beneficiul comunităților din județul Bacău și vizează 16 localități rurale din județul Bacău.
Timp de 30 de zile, caravana mobilă a proiectului, dotată cu aparatură modernă de screening radiologic și diagnostic molecular rapid al tuberculozei, și o echipă formată din trei profesioniști se va deplasa, după un program stabilit, în comunitățile rurale ale județului care înregistrază cea mai mare rată a îmbolnăvirilor cu TBC.
Consiliul Județean Bacău a fost reprezentat de dl. Adrian Popescu, vicepreședinte, care, alături de reprezentanți ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Centrului pentru Politici și Servicii de Sănătate, Direcției de Sănătate Publică Bacău, Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău și ai autorităților locale au ținut să evidențieze rolul și importanța acestui demers important pentru sănătatea publică.
Acest proiect este parte integrantă din Strategia Națională de Control al Tuberculozei. Pentru mai multe informații despre proiect vă invităm sa vizitați: www.screeningtb.ro
27 februarie 2020
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu