21 martie 2020

Intervenția Crucii Roșii Bacău în pandemia COVID-19

0 Comentarii

Crucea Roșie Bacău, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre este în colaborare permanentă cu autoritățile locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).
Astfel, în funcție de solicitările și nevoile locale, Crucea Roșie Română – Filiala Bacău asistă persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază și produse igienice, conform normelor și standardelor organizatiei în situații de urgență, după posibilități, in limita stocurilor disponibile.
În acest moment, Crucea Roșie Bacău a preluat în întregime transportul persoanelor dializate, pentru a degreva Spitalul Județean de Urgență Bacău. De asemenea, aproximativ 250 de persoane vârstnice lipsite de ajutorul familiei și aflate în evidență, sunt susținute prin achiziționarea de medicamente și alte cumpărături.
Reamintim că printr-un memorandum semnat cu Guvernul Românei, Crucea Roșie Română desfășoară o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus.  Voluntarii și angajații Filialei Bacău și ai subfilialelor din județ au distribuit afișe și pliante către UAT-uri, către asociațiile de proprietari/locatari și diferite instituții. Campania de informare continuă în mediul online.
În acord cu misiunea și mandatul său, Crucea Roșie Bacău  face demersuri către donatori și parteneri, pentru a facilita accesul la produse de igienă unui număr cât mai mare de persoane sau instituții în nevoie.  Societățile comerciale, unitățile administrației locale și/sau alte entități juridice pot susține financiar Crucea Roșie Bacău în această perioadă.
Crucea Roșie Bacău îndeamnă populația să respecte sfaturile medicale ale autorităților competente și face apel la calm și rațiune. Panica generează daune mai grave decât posibilitatea reală de contaminare a virusului, declanșând comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Recomandăm populației să evite mijloacele de transport în comun aglomerate și, dacă e posibil, să lucreze de acasă.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu