15 martie 2020

MASURILE DE PREVENTIE a infectarii cu coronavirus, la nivelul Consiliului Judetean Bacau si a institutiilor din subordine

0 Comentarii
În contextul epidemiologic actual, ținând cont de măsurile impuse de Ministerul Afacerilor Interne, pentru a asigura derularea în bune condiții a activității instituției, protejarea publicului și a angajaților și a limita contactele și relațiile cu publicul care pot cauza răspândirea virusului, conducerea Consiliului Județean Bacău a adoptat, pentru perioada 12-31.03.2020, următoarele măsuri:
1. Începând cu 12.03.2020 până pe data de 31.03.2020 se restricționează toate serviciile de relații cu publicul. Toate documentele necesare desfășurării activității vor fi transmise online sau prin poștă ori servicii de curierat. Comunicarea cu aparatul de specialitate pentru rezolvarea problemelor curente se va realiza telefonic, sau prin e-mail, astfel:
• Structura Arhitect Șef: tel.: 0234-537200, interior 155 și 177, email: structura.arhitectsef@csjbacau.ro;
• Direcția Economică și Managementul Calității: tel.: 0234-537200 interior 126, e-mail: alina.nastasa@csjbacau.ro;
• Alte informații: Secretariat Consiliul Județean Bacău: tel.: 0234-534481, e-mail: secretariat@csjbacau.ro.
Curierii externi au, de asemenea, accesul restricționat în incinta Consiliul Județean Bacău.
3. În conformitate cu Hotărârea nr. 8 din 09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și Măsurile stabilite în data de 11.03.2020 de către Departamentul pentru Situații de Urgență, angajații consiliului vor lucra prin rotație, conform schemelor întocmite de către șefii ierarhici și vor veni la serviciu la intervale orare diferite.
4. Serviciul administrativ va asigura materialele igienico-sanitare, dezinfectarea spațiilor comune de cel puțin trei ori pe zi și asigurarea că fiecare persoană care intră în instituție respectă normele de igienă și protecție stabilite.
5. Solicităm angajaților CJ Bacău să respecte toate recomandările cu privire la măsurile de prevenire a infecției cu COVID-19, în special, evitarea deplasărilor și expunerea în spații publice. Persoanele care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu Coronavirus sau au intrat în contact cu persoane testate pozitiv cu acest virus sau care provin din zone de risc au obligația informeze autoritățile, să rămână în izolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile și să evite contactul cu alte persoane. Dacă în acest interval apar simptome precum febră, cefalee și tuse seacă, persoana este obligată să apeleze serviciul de urgență 112 și să informeze asupra situației instituția prin șeful ierarhic superior.
6. Serviciile din subordinea CJ Bacău vor lua măsuri similare pentru prevenția infecțiilor cu COVID19 și vor adapta restricțiile în funcție de domeniul și specificul activității, atât pentru personalul propriu cât și pentru cetățenii interesați.
Totodată, se recomandă suspendarea tuturor activităților care presupun interacționarea directă cu publicul (întâlniri, simpozioane, cursuri, reprezentații etc.) care exced activităților curente și limitarea accesului în muzee și în sălile de spectacole. Se anulează toate activitățile organizate în sala Ateneu, dar și deplasarea în străinătate pe care Filarmonica „Mihail Jora” o avea programată în perioada următoare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu