3 iunie 2020

Cel mai important proiect de infrastructura rutiera al judetului Bacau, tot mai aproape de realizare

0 Comentarii
Consilierii județeni întruniți astăzi, 28 mai 2020, în ședință ordinară în sistem online au dezbătut 25 de proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi. Printre cele mai importante s-a numărat aprobarea devizelor generale actualizate pentru proiectul „Regiunea Nord-Est, axa rutieră strategică 3: Neamț - Bacău, până la limita județului Vrancea”.
Este vorba despre reabilitarea și modernizarea a peste 94 de kilometri de drumuri județene care traversează județul nostru de la nord la sud, pe traseul DJ 207D - limită județul Neamț - Traian - DN 2F, DJ 241, limita județului Vrancea - Podu Turcului - Izvoru Berheciului și DJ 241 A - Izvoru Berheciului - Secuieni.
Tronsoanele de drum au fost împărțite în trei loturi, respectiv lotul 1 - Drumul județean 207D (limită județ Neamț - Traian - DN2F) străbate comunele Dămienești, Negri, Prăjești, Traian, lotul 2 - limita județului Vrancea - Podu Turcului, Glăvănești, Motoșeni, Răchitoasa, Colonești și până la Izvoru Berheciului și lotul 3 -  DJ 241A (Izvoru Berheciului-Secuieni).
Pentru lotul 2, la jumătatea lunii mai  a fost dat ordinul de începere a lucrărilor în timp ce pentru loturile 1 și 3 au fost depuse documentațiile pentru obținerea autorizației de construire.
Lucrările, în valoare de aproximativ 41 de milioane de Euro sunt finanțate în proproție de 95% din  fonduri europene, contribuția Consiliului Județean fiind de 5%. 
 
Cu fiecare etapă suntem tot mai aproape de realizarea celui mai important proiect de infrastructură rutieră din județul Bacău. Am parcurs toate etapele procedurale cerute de reglementările legale iar pentru unul dintre loturi a fost dat deja ordinul de începere a lucrărilor, urmează să fie dat și pentru celelalte două, imediat ce toate autorizațiile vor fi obținute. Sunt pași importanți, într-o muncă de echipă și rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor locuitorilor. Pentru că peste 40.000 de locuitori din județ vor beneficia în mod direct de drumurile reabilitate și modernizate. Alături de cei care tranzitează aceste zone și, nu în ultimul rând de investitorii pentru care o infrastructură rutieră bună este un aspect deloc de neglijat”, a subliniat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu