2 iunie 2020

Jandarmii vor fi la datorie în perioada minivacanţei de 1 Iunie

0 Comentarii

Peste 200 de jandarmi băcăuani vor fi angrenaţi în misiuni specifice de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul activităţilor recreative care vor avea loc în judeţul Bacău, cu ocazia minivacanţei de 1 Iunie.

       Astfel, în perioada 30 mai - 01 iunie jandarmii vor intensifica misiunile de patrulare pe raza judeţului şi vor veghea la ordinea şi liniştea publică a cetăţenilor care aleg să petreacă ziua de 1 Iunie într-un cadru natural. Jandarmii vor fi prezenţi și în stațiunile Tg.Ocna și Slănic Moldova pe traseele turistice unde vor acționa pentru informarea şi îndrumarea turiștilor de a respecta în primul rând măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2 , dar și pentru a interveni în cazul producerii unor incidente nedorite.
        Având în vedere faptul că activităţile se vor desfăşura în zone în care publicul obişnuieşte să petreacă ocazional timpul liber, Jandarmeria reaminteşte câteva dintre obligaţiile legale la astfel de activităţi:
- să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare;
- să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
- să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
- să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
- să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic.
       Totodată, Jandarmeria le recomandă  să evite consumul excesiv de băuturi alcoolice, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire.
De 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, jandarmii băcăuani urează celor mici “La mulți ani !”, bucurii şi zâmbete.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu