10 august 2020

Dan-Marcel Babliuc a primit titlul de ”Cetățean de onoare” al orașului Comănești

0 Comentarii


Directorul Crucii Roșii Române - Filiala Bacău, Dan-Marcel Babliuc, a primit luni, 03 august 2020, titlul de ”Cetățean de onoare” al orașului Comănești pentru deosebita implicare pe care a avut-o de-a lungul timpului în intervențiile Crucii Roșii în Comănești.

Distincția a fost acordată în cadrul ședinței Consliului Local, iar în motivație sunt reliefate intervențiile post-dezastru din anii 2005, 2016 si 2018, când inundații devastatoare și alunecări de teren au afectat foarte multe familii din oraș. “Echipa Crucii Roșii, sub conducerea d-lui lt.col.(r) Dan-Marcel Babliuc, a fost prezentă pe tot parcursul evenimentelor cu apa potabilă pentru echipele de jandarmi, pompieri și muncitorii din primărie, care ajutau familiile sinistrate. Prezent pe teren, directorul Crucii Roșii Bacău a adus zilnic în prima săptămână transporturi cu pachete alimentare, pachete cu produse de igiena, apă potabilă şi pături pentru sinistrați”, se arată în expunerea de motive.

Totodată, este menționată “inițiativa de a înființa o Subfilială a Crucii Roșii în orașul Comănești, începând cu anul 2015. Cu sprijinul autorității locale, al conducerii subfilialei și al voluntarilor de aici, și beneficiind constant de suportul dl. Dan-Marcel Babliuc, activitățile Crucii Roșii în Comănești s-au amplificat și diversificat în ultimii ani, devenind un sprijin important pentru comunitatea locală. Mai mult ca oricând, având în vedere situația dificilă provocată de pandemia COVID-19, persoanele vulnerabile, aflate în situație de risc social, sunt ajutate constant cu pachete cu produse alimentare si produse de igienă.”

„Activitatea neobosită a domnului Dan-Marcel Babliuc depusă din februarie pînă în prezent, prin implicarea Crucii Roșii în sprijinul insitituțiilor medicale și persoanelor afectate de pandemia COVID-19 din orașul Comănești, s-a concretizat prin donatii de echipamente de protectie, dar și produse de igienă și dezinfecție, care s-au indreptat catre institutiile medicale din judet, printre care un loc important l-a avut și Spitalul Orasenesc Ioan Lascar din Comanesti”, se mai arată în textul citat.

De asemenea, este specificată “înființarea primului Serviciu de Ambulanță al Crucii Roșii din România de după căderea comunismului, la 4 iulie 2011, de serviciile căruia au beneficiat și pacienții din Comănești, dar si “implicarea Serviciului de Ingrjire al Crucii Roșii Bacău pe raza orașului Comănești, persoanele vârstnice singure, lipsite de posibilități financiare, dar și persoanele cu boli cronice, fiind susținute de angajații și voluntarii Crucii Roșii”.

În plus, inițiativa derulării anuale și sprijinul financiar și logistic acordat „Taberei internaționale de pregatire și intervenţii în caz de dezastre”, ce se

 

desfășoară la Galion, și unde voluntarii Crucii Roșii sunt pregătiţi să intervină în cazul unui dezastru major, este evidențiată în expunerea de motive.

Prezent la eveniment, Dan-Marcel Babliuc a ținut să mulțumească Primarului orașului Comănești, dl. Viorel Miron, și membrilor Consiliului Local pentru distincția primită, dar și întregii echipe a Crucii Roșii, fără de care toate aceste activități în sprijinul comunității nu ar fi posibile.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu