2 octombrie 2022

Pregătire, sacrificiu, devotament: totul despre „dotarea“ însuflețită a jandarmilor băcăuani

0 Comentarii

 


Ciobănescul malinois DIH, unul dintre partenerii noștri necuvântători și domnul plutonier Damian Cătălin sunt prezenți la Centrul Chinologic "Dr.Aurel Greblea" Sibiu, unde mai bine de trei luni vor desfășura cursul de specializare patrulare- intervenție.

             Cu o privire blândă şi absolut inofensiv la prima vedere, e greu de imaginat că acest câine este specializat în patrulare-intervenție pentru menținerea, asigurarea și restabilirea ordinii publice, blocarea grupurilor care se comportă agresiv, împrăștierea grupurilor turbulente, căutarea și prinderea persoanelor care nu se supun măsurilor de ordine.

             Dacă ar putea să vorbească, patrupedul ar raporta că activează la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău de mai bine de un an şi este "dotarea" însuflețită a jandarmilor băcăuani. Deşi are o vârstă fragedă și este la început de drum, acest câine jandarm este mereu gata să intre în acţiune.

             Colegul nostru Damian Cătălin, de mic copil, admira jandarmii care patrulau acompaniaţi de colegii patrupezi. „Îmi spuneam în gând că prietenia dintre ei este unică și acești jandarmi sunt cei mai speciali, iar după ce am absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni am fost repartizat la Grupa de jandarmi conducători câini de serviciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și a fost ca o provocare, care astăzi, după mai bine de patru ani este locul meu preferat ”, spune mulţumit Cătălin. Deşi are o privire obosită, când vorbeşte despre DIH i se luminează faţa. Fac serviciul împreună şi orice reuşită a câinelui se datorează şi orelor istovitoare de antrenamente.

             Fixat de obiectivul aparatului de fotografiat DIH ne arată cât de ascultător este şi nu ezită să mai şi pozeze.                       

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu