3 decembrie 2023

Proiecție film „Origine nesănătoasă”

0 Comentarii

 


În vederea consolidării sentimentului de apartenență la neamul românesc, care a suferit pentru libertatea și identitatea sa, în data de 28 noiembrie 2023, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna au vizionat filmul „Origine nesănătoasă”, în regia lui Claudiu Cristian PRISECARU.

Evenimentul s-a bucurat de prezența domnului Claudiu Cristian PRISECARU, regizor, scenarist și producător, a domnului Dragoș George GHEPTĂNARU, actor, protagonist și producător, a doamnei Eliza JUDEU, interpreta rolului Mariei în film și a domului Alin RADU, reprezentant al muzeului - monument ”Măgura Ocnei” - Tg. Ocna.

Filmul a fost inspirat din lupta rezistenței armatei din munții României și ilustrează lupta pentru libertate a partizanilor din perioada comunistă și a inclus și mărturia lui Nicolae Ciurică - ultimul partizan bănățean în viață.

După vizionarea filmului, protagoniștii au împărtășit elevilor sentimentele resimțite pe parcursul filmărilor și le-au transmis că „acest film nu este povestea unui anume partizan, ci este inspirat din viețile acelor mii de eroi care au arătat lumii că România nu a fost niciodată o țară îngenunchiată de comuniști”.

Acest eveniment se înscrie în seria activităților pe care Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna le organizează pentru fiecare promoție de elevi pentru ca aceștia să devină conștienți nu numai de greșelile săvârșite de-a lungul istoriei neamului nostru, ci și să învețe să rămână demni, onești și să își păstreze valorile morale, elemente ce trebuie să stea la temelia carierei pe care și-au ales-o, aceea de agent de poliție penitenciară.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu