3 iulie 2010

Începând cu 1 iulie 2010 a intrat în vigoare noua siglă comunitară

0 Comentarii

Începând cu data de 1 iulie 2010, în conformitate cu REGULAMENTUL (CE) NR. 271/2010 AL COMISIEI din 24 martie 2010 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 889/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului, în ceea ce priveşte sigla Uniunii Europene pentru producţie ecologică, aplicarea siglei UE pe produsele alimentare preambalate este obligatorie.
Sigla UE a agriculturii ecologice este folosită pentru a completa etichetarea alimentelor şi băuturilor ecologice în scopul atragerii atenţiei consumatorilor. Pentru produsele importate şi cele neambalate utilizarea acestei sigle este opţională. Sigla ecologică a UE, trebuie să fie însoţită de indicarea locului de producere a materiilor prime agricole. Această indicaţie poate fi de forma 'UE', 'non-UE' sau numele ţării din UE sau din afara UE, unde au fost obţinute produsul sau materiile prime ale acestuia.
Operatorii economici au o perioadă de tranziţie de doi ani pentru a se conforma cu privire la aplicarea acestor noi norme de etichetare.

Noua siglă comunitară oferă consumatorilor garanţia că:

cel puţin 95% din ingredientele produsului au fost produse după metoda de producţie ecologică;
produsul respectă regulile schemei oficiale de inspecţie;
produsul provine direct de la producător sau procesator, într-un ambalaj sigilat;
produsul poartă numele producătorului, procesatorului sau vânzătorului şi numele sau codul organismului de inspecţie şi certificare.
Sigla naţională a României pentru agricultura ecologică „ae” poate fi folosită opţional alături de sigla comunitară.

Potrivit declaraţiei făcute de către Comisarul UE pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, utilizarea noii sigle, ca un simbol recunoscut pe scară largă privind producţia de alimente ecologice la nivel comunitar, oferă consumatorilor garanţia că produsele sunt în conformitate cu reglementările stricte ale agriculturii ecologice din UE .

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu