3 iulie 2010

Reabilitarea termica a locuintelor

0 Comentarii
Guvernul a aprobat în data de 30 iunie, Ordonanta de urgentã privind reabilitarea termicã a clãdirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentalã si dobândã subventionatã care vine sã completeze programul derulat conform Ordonantei de urgentã a Guvernului nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte.
Finantarea executãrii lucrãrilor de reabilitare termicã se va realiza atât din surse proprii ale beneficiarilor, reprezentând minimum 10% din valoarea lucrãrilor, cât si din credite bancare contractate de beneficiari si garantate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii S.A. – I.F.N. în numele si în contul statului, reprezentând maximum 90% din valoarea lucrãrilor. În mod exceptional, autoritãtile administratiei publice locale, la solicitarea asociatiilor de proprietari, pot finanta, din fondurile aprobate anual cu aceastã destinatie în bugetele locale si/sau din alte surse legal constituite, în cuantum de maximum 30% din valoarea prevãzutã în devizul general, executarea lucrãrilor de interventie. În aceastã valoare pot fi incluse cuantumul de minimum 10% al proprietarilor si costurile elaborãrii documentatiilor.

Perioada de rambursare a creditelor bancare cu garantie guvernamentalã si cu dobândã subventionatã este de maximum 5 ani.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu