6 octombrie 2010

Activităţi de prevenire a faptelor antisociale in scoli

0 Comentarii

...Sub genericul programului: ,,ŞCOALA TA FARA DROGURI ”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău continuă acţiunile, în sprijinul elevilor şi profesorilor, de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, cu accent pe dezvoltarea comunicarii cu elevii, prin întâlniri periodice în care să fie prezentate riscurile la care se expun, consecinţele care pot rezulta în urma comiterii de contravenţii şi infracţiuni.
În acest scop, în luna septembrie a.c., ofiţeri din cadrul I.J.J. Bacău au desfăşurat o serie de activităţi cu caracter preventiv educativ cu elevii Şcoalii Generale nr. 7 din din oraşul Comăneşti, Grupului Şcolar „ Al. Vlahuţă” din com. Podu Turcului, Şcoalii Generale nr. 7 din din oraşul Slănic Moldova, Colegiului Tehnic „ Dimitie Ghica „ din oraşul Comăneşti, Şcoalii Generale nr. 1 din din mun. Moineşti şi Şcoalii Generale nr. 4 din din mun. Moineşti.
Au fost prelucrate unele prevederi ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi ale Codului Penal; Au fost prezentate unele aspecte pentru prevenirea delicvenţei juvenile, a absentismului şcolar precum şi a consumului de droguri şi alcool; elevii au fost atenţionaţi cu privire la efectuarea apelului telefonic prin S.N.A.U. 112;

Astfel de activităţi vor continua si in luna octombrie în instituţiile de învăţământ gimnaziale şi liceale din celelalte oraşe ale judeţului Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu