6 octombrie 2010

Grija pentru romi exista, cu romanii cum ramane?

0 Comentarii

In data de 4-5 Septembrie a avut loc in localitatea Valea Uzului din Judetul Bacau, un seminar cu tema ,,Situatia romilor din judetul Bacau in contextul European actual".
La acest seminar au fost invitati: Ilie Dinca-Ministru secretar de stat/Presedinte ANR, Gheorghe Ivan-prim vicepresedinte Partida Romilor Pro-Europa la nivel national, Marian Dinca-secretar executiv centru, reprezentanti ai Consiliilor Judetene,Inspectoratelor Judetene Scolare,Prefecturi din Judetul Bacau,Botosani, Neamt, Iasi,Vrancea, reprezentanti ai Institutilor deconcentrate Bacau: Politie, Jandarmerie, Protectia copilului, Directia de Sanatate.
Tema principala a seminarului au fost proiectele ANR si posibilitatea accesarii lor, analiza raportului Sucursalei Bacau in ultimii 2 ani.

O alta tema discutata este educatia, care poate fi o solutie la imbunatatirea situatiei romilor in comunitatile locale. Nu numai oamenii simpli pot ajuta comunitatile de romi ci si oamenii de afaceri care pot aprijini prin implicarea lor directa.
Indiferent de culoarea pielii si de etnie, toti sunt oameni cu ganduri, sentimente si nu ar trebui sa existe discriminare.
Orice om merita sa fie ajutat, educat chiar daca este rom sau roman. Nu toti tiganii sunt la fel si asta se vede, chiar daca la romani acest lucru se percepe altfel.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu