9 octombrie 2010

Ziua "Reducerii Riscului Dezastrelor Naturale"la Bacau

0 Comentarii
Potrivit rezoluţiei 44/236 din 22 decembrie 1989 şi a rezoluţiei 56/195 din 21 ianuarie 2002 adoptate de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, s-a stabilit ca a doua zi de miercuri din luna octombrie să fie desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale – inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva dezastrelor.
Anul acesta, Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale va fi sărbătorită pe 13 octombrie.

În acest sens, în perioada 11 – 13.10.2010, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău se organizează Ziua „Porţilor Deschise”, cu ocazia sărbătoririi zilei de 13 octombrie - Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, prilej cu care :
-la ora 10.00, la Sediul II al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, din str. George Bacovia, nr. 57, se vor desfăşura activităţi de informare şi conştientizare a tinerilor privind riscurile generatoare de dezastre naturale, precum şi regulile de comportare în momentul producerii acestora;
-la ora 12.00, la Sediul I al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, din str. Milcov, nr. 49, se vor prezenta mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire a acestora.

(Prin derularea activităţilor de pregătire a copiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, se urmăreşte permanent conştientizarea populaţiei privind respectarea regulilor minime de comportare în momentul producerii unor situaţii de urgenţă, ceea ce va conduce la creşterea siguranţei acestora, la reducerea substanţială a pierderilor de vieţi omeneşti, bunuri materiale, precum şi a daunelor produse mediului, care afectează comunităţile, ca urmare a producerii unor situaţii de urgenţă.)

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu