1 februarie 2012

Prefectul in mijlocul protestatorilor

0 Comentarii
În ultima perioadă, în Piaţa Tricolorului se desfăşoară acţiuni autorizate de protest. Luni după-amiaza, prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a iniţiat un dialog cu protestatarii.
Aceştia au refuzat să participe la discuţie într-un birou din incinta Prefecturii, dar l-au invitat pe Constantin Scripăţ să coboare în mijlocul lor, în „biroul” declarat din Piaţa Tricolorului, pe perioada autorizată.

Considerând că trebuie să stabilească un dialog şi să identifice problemele cu care se confruntă manifestanţii( de parca n-ar sti!), prefectul s-a deplasat între aceştia. Cei prezenţi în piaţă au apreciat gestul personal dar şi faptul că un reprezentant al guvernului le ascultă doleanţele.
Si care e urmarea?

Întrucât mediul întâlnirii nu era favorabil pentru crearea unui dialog eficient, prefectul a propus desemnarea a 5 reprezentanţi care să continue comunicarea pe problemele punctuale pe care le ridicau. Manifestanţii nu au reuşit să se organizeze în acest sens. Problemele ridicate de aceştia se înscriu în 2 categorii: individuale şi colective. Rezolvarea acestora este de natură locală sau naţională. De aceea, prefectul a insistat pe identificarea problemelor ce pot fi soluţionate pe plan local, de instituţiile şi autorităţile competente. Prefectul Constantin Scripăţ a declarat că apreciază modul paşnic de desfăşurare a acţiunilor de protest la Bacău şi i-a asigurat de întreaga sa disponibilitate, oferta dialogului rămânând valabilă în continuare.

Cata marinimie si disponibilitate... Sa mai zica careva ca in Bacau edilii nu sunt alaturi de cetateni!

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu