11 octombrie 2012

Săptămâna Internatională pentru managementul durabil al patrimoniului cultural

0 Comentarii
Oraşul Corfu (Grecia) a găzduit, în perioada 1-5 Octombrie 2012, cea de-a patra întâlnire din cadrul proiectului SUSTCULT, care a coincis cu evenimentul “Săptămâna Internațională pentru managementul durabil al patrimoniului cultural”, organizat de CulturePolis în calitate de partener al proiectului, în colaborare cu Primăria Corfu şi Regiunea Insulelor Ioniene.

  În timpul celor 5 zile ale evenimentului au fost selectaţi 15 participanţi să participe la workshop-ul de formare la faţa locului (1-3 octombrie 2012), iar alţi 10 participanţi au asistat la sesiunea introductivă (luni, 1 octombrie 2012), transmisă prin teleconferinţă în Regiunea Insulelor Ioniene. Totodată, mai mult de 80 de persoane au participat la Evenimentul de Diseminare (Miercuri, 3/10/2012), inclusiv partenerii din cadrul proiectului SUSTCULT, precum şi membrii „Comitetului Consultativ SUSTCULT din Corfu/Oraşul Vechi”, grupul cetăţenilor, asociaţii de afaceri şi organisme publice. Joi, 4 octombrie, după conferinţa de presă a urmat întâlnirea de diseminare a rezultatelor parțiale a activitatilor din cadrul proiectului.

 Agenţia de Dezvoltare Locală Bacău a fost reprezentată de Liviu Scarlat, manager proiect - partener Bacău şi Adrian Anghel, asistent manager, a căror prezentare a făcut cunoscute celorlalţi participanţi demersurile întreprinse de instituţie, pe plan local, în dezvoltarea planului de management pentru patrimonial cultural al Municipiului Bacau. În cadrul întâlnirii de diseminare a rezultatelor parțiale a activitatilor din cadrul proiectului, fiecare partener a prezentat situl de patrimoniu cultural propus si prefaza planului de management sub atenta observare a unui reprezentant Unesco. De asemenea a fost prezentată şi activitatea de training desfăşurată la Bacău, în perioada 19-21 septembrie 2012.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu