11 octombrie 2012

Fiti activi! Sperante sunt !

0 Comentarii
Anul 2012 este declarat oficial " Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii". Este o ocazie pentru noi toţi de a reflecta asupra faptului că speranţa de viaţă a cetăţenilor europeni este în continuă creştere şi că, în acelaşi timp, aceştia îmbătrânesc în condiţii bune de sănătate – oportunităţi pe care ar trebui să le valorificăm.

Totodată, în fiecare an, la data de 1 octombrie se marchează Ziua internaţională a Persoanelor Vărstnice, iar pe 17 octombrie, este marcata Ziua Internationala pentru Eradicarea Saraciei. Eradicarea saraciei a constituit tema comuna a mai multor conferinte ale Natiunilor Unite, stoparea saraciei, devenind un imperativ etic, social, politic si economic al umanitatii. În acest context deosebit de amplu, Instituţia Prefectului –judeţul Bacău, doreşte să organizeze un eveniment de anvergură, având ca motto ,, Fiţi activi! Îndrumaţi-ne pentru viitor!” (Be present! Safeguard the Future!), cu participarea atât a tinerei generaţii, cât şi a celor vârstnici. Iniţiativa de organizare a evenimentului aparţine Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău, iar partenerii provin atât din mediul academic (universitar), educativ (Inspectoratul Şcolar şi instituţii de învăţământ), cât şi din mediul asociativ (ong-uri, asociaţii de pensionari, etc). Astfel, Instituţia Prefectului –judeţul Bacău, în parteneriat cu Primaria Municipiului Bacău şi-au propus să acorde o serie de distincţii pentru merite deosebite, respectiv: cel mai activ tânăr / cea mai activă tânără, cel mai activ senior / cea mai activă senioare.

Din acest punct de vedere, ne adresăm dumneavoastră, în speranţa că veţi dori să ne sprijiniţi în demersul nostru de a acorda distincţii, prin nominalizarea unor persoane (la toate cele 4 categorii menţionate în paragraful anterior). Nominalizările, vă rugăm să le transmiteţi, până cel mai târziu, vineri, 12 octombrie 2012, prin fax la nr. 545.601 sau prin email pe adresa:
 integrare@prefecturabacau.ro. Acestea vor trebui să fie însoţite de o scurtă prezentare a respectivei persoane (daca este posibil să aibă ataşate şi fotografii).

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu